• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

Jellverts första SHL-mål gav poäng

1 mars 2016 22:43

Örebro Hockey fick med sig en poäng från bortamötet med Linköping. I en svängig fight kom laget tillbaka från tre underlägen, men föll med 3-4 i förlängningen. Den avslutande kvitteringen stod Kalle Jellvert för med sitt första SHL-mål i karriären.


Det bjöds inte på någon mjukstart när Örebro Hockey klev ut för att möta Linköping i Saab Arena på tisdagskvällen. Motståndet fick tidigt chansen i spel fem mot fyra, där det blev hård press mot Julius Hudaceks mål. Målvakten hade hjälp av ribban när Gustav Forsling avlossade bössan och sträckte även ut på den efterföljande returen.

Örebro klarade av det numerära underläget, men pressen från Linköping höll i sig. Först efter tolv minuters spel kom gästernas första målchans, men då var det riktigt farligt. Marko Anttila grävde fram pucken och Kalle Olsson serverade Anders Eriksson, som testade David Rautio från nära håll. I slutskedet krigade sig Örebro igenom ytterligare två utvisningar och laget höll 0-0 trots 2-19 i skott.

– Vi visste att de skulle komma ut väldigt hårt och att vi inte skulle få någon tid här ikväll. Det pratade vi om redan innan, men vi är inte riktigt beredda ändå. Men vi klarar 0-0 och får vara rätt nöjda med det, sade Viktor Ekbom till C More efter första 20.

I mittenakten var sedan Kalle Jellvert tidigt framme och försökte för Örebro. Med fem minuter spelat var det dock istället Linköping som tog ledningen, när Andrew Gordon satte 1-0 bakom en överspelad Hudacek. Garrett Roe hade sedan ett friläge med Hudacek, en chans som målvakten räddade.

Hämtade upp tre underlägen
Spelmässigt var vikten jämnt fördelad i mittperioden, där Örebro drev på mer i attackerna. Knappa tre minuter från vilan fick laget även utdelning för det, när Peter Andersson vispade in kvitteringen efter en vunnen offensiv tekning. I slutminuten fick dock Linköping chansen i numerärt överläge och det utnyttjade Forsling till att bomba in 2-1. Målet kom med endast elva sekunder kvar att spela.

– Det var lite onödigt, men matchen är inte slut, slog Peter Andersson fast för C More efter det sena insläppta målet.

Tredje började sedan fint för Örebro, som tidigt kunde utjämna. Efter att Libor Hudacek först haft en fin målchans hamnade pucken hos Joel Mustonen, som på en retur satte dit 2-2. Linköping skulle dock återta ledningen än en gång och precis som i mittperioden var det Gordon som överlistade Hudacek.

Men Örebro gav sig inte, utan bet för en tredje gång tillbaka. Två minuter från slutet spelade Viitaluoma och Zamorsky fint fram Kalle Jellvert, som med sitt första SHL-mål i karriären kvitterade till 3-3. Matchen gick därmed till förlängning, där Linköping och Sebastian Karlsson avgjorde efter fyra svängiga minuter. I och med det fick Örebro med sig en poäng från det bortamöte där laget hämtade upp tre underlägen.

– Det tar vi med oss, att ju längre matchen led tycker jag inte att de hade ett lika stort övertag. Vi växte in i matchen bättre och bättre och försvarade oss bra. Sen hade det kunnat gå hur som helst i förlängningen. Vi hade i stort sett tre frilägen var, summerade Kenta Johansson matchen för C More.