• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Jellvert inför Karlskrona: ”Vi är otroligt revanschsugna”

2 mars 2016 20:53

Inför torsdagens hemmamöte med Karlskrona ringde vi upp gårdagens poängräddare Kalle Jellvert. En lycklig Kalle berättade mer om känslan efter sitt första SHL-mål, utlåningen till Vita Hästen och lustigkurren Greg Squires.


Efter ett fantastiskt fint anfall signerat Weinstock, Zamorsky och slutligen Jellvert kvitterade Örebro till 3-3 med drygt två minuter kvar av gårdagens match.

– Det var en helt fantastisk känsla att se pucken gå i mål. Jag blev så otroligt glad när jag förstod att pucken gick in men det allra viktigaste var självklart poängen laget fick. Jag är väl lite lugnare så här dagen efter men pucken tog jag givetvis med mig hem. Linköping är ett jättebra lag så det var skönt att vi fick med oss en poäng trots att vi kanske inte gjorde vår allra bästa match. Det är starkt av oss att aldrig ge upp och vi visar karaktär när vi kommer tillbaka från underläge tre gånger.

Glenn Gustafsson, Alexander Anderberg, Daniel Marmenlind och Emil Eriksson ja listan kan göras lång på spelare som fått testa på spel i SHL under säsongen. Dessutom har en hel uppsjö av spelare fått chansen att träna med A-truppen.

– Det är oerhört kul att vi är så många yngre spelare som fått chansen under denna säsong. Vårt J18-lag är väldigt bra och jag är övertygad om att många spelare därifrån snart kommer vara uppe och nosa på en plats i A-truppen. Anton Johansson är en spelare som jag tror mycket på och som dessutom fått chansen att testa på spel i ungdomslandslagen. Det är bara att gå ut och köra när man får chansen och marknadsföra sig själv på bästa sätt.

Under säsongen har Kalle varit utlånad till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. På 28 matcher har de blivit fyra mål, två assistpoäng och idel lovord för Örebrosonen.

– Jag måste säga att det varit väldigt utvecklande att vara utlånad med allt vad det innebär. Det är en väldigt stor skillnad på spel i junior- och seniorlag. Jag känner att jag fått mer kött på bena och kommer bättre rustad än någonsin. Det finns givetvis otroligt mycket som fortfarande kan bli bättre men jag känner ändå att jag utvecklats en hel del de senaste månaderna.

Trots en fin sejour i Vita Hästen njuter Kalle av att vara tillbaka i Örebro och Behrn Arena.

– Det är såklart skönt att vara tillbaka på hemmais igen. Jag trivs väldigt bra i laget och det är en fantastisk grupp av spelare och tränare. Det är kul att bara sitta och lyssna på grabbarna i omklädningsrummet och allt konstigt som sägs där. Greg och Joel är två riktigt sköna lirare som gillar att prata. Greg är lite av en pajas, om man nu kan vara det på ett bra sätt.

På torsdag väntar Karlskrona i Behrn Arena. Ett Karlskrona som Örebro haft stora problem med hittills under säsongen och de flesta av oss vill nog bara glömma back-to-back-mötet i slutet av januari.

– Jag var ju inte med senast mot Karlskrona men jag vet ju hur det gick. Det är självklart att det inte under några som helst omständigheter är okej att förlora på ett sådant sätt som laget gjorde. Vi är otroligt revanschsugna och kommer göra allt i vår makt för att vinna matchen i morgon. Det gäller att inte slarva och tappa pucken i fel lägen. Min förhoppning är att vi direkt ska gå ut och visa vart skåpet ska stå. Lyckas vi med detta och dessutom vinner spelet framför båda målen så är segern i hamn.

Om den resterande delen av säsongen säger Kalle:

– Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder. Det gäller bara att plocka fram det vid fler tillfällen och samtidigt försöka få bort de där djupa dalarna laget har haft. Vi siktar givetvis högt och ska försöka göra allt för att gå så långt som möjligt i ett slutspel. För min egen del så ska jag ge järnet där ute på isen så får vi se hur långt det räcker.