• Huvudsponsorer

Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

Örebro Hockey vann efter straffar

3 mars 2016 22:57

Trots en tappad 2-0-ledning lyckades Örebro till slut ta sig samman och vinna torsdagens match mot Karlskrona. Joel Mustonen gjorde mål för fjärde matchen i följd och satte dessutom en av straffarna i straffläggningen.


Efter en något avvaktande inledning på kvällens match får Örebro spela powerplay sju minuter in i den första perioden. Det hinner inte gå många sekunder innan Petr Zamorskys hittar Joel Mustonen med en delikat skottpassning. Mustonen fortsätter att vara stekhet framför kassen och gör inga som helst misstag när han får chansen. Kort efter Örebros ledningsmål får gästerna en ypperlig chans att kvittera. Karlskrona får spela powerplay två gånger inom loppet av fem minuter men Örebro pressar intensivt och gästerna lyckas inte etablera något spel i offensiv zon. I slutskedet av den första perioden är Örebro otroligt nära att utöka ledningen men Zamorskys projektil går någon decimeter över ribban.

En nöjd Marcus Weinstock sammanfattar den första perioden.

– Vi gör en riktigt bra period och pressar Karlskrona ordentligt. Skönt att vi får göra mål i powerplay igen. Nu gäller det bara att fortsätta som vi gjorde i första perioden så kommer det här gå bra.

Även den andra perioden börjar lite avvaktande från de båda lagen. Karlskrona försöker och försöker men har otroligt svårt att komma till några chanser. Örebro är täta i mittzon och låter inte bortaspelarna hitta några spelvägar in i offensiv zon. Det tighta spelet i mittzon leder istället till att Örebro får en spelvändning efter slarv från gästerna. Viitaluoma och Mustonen kommer två mot en, Viitaluoma serverar sin landsman som i sin tur drar iväg ett rappt skott men Fernström räddar mirakulöst.
Målet kommer istället två minuter senare när Jakub Krejcik drar iväg ett knallhårt skott. En chanslös Fernström hinner knappt reagera när tjeckens skott letar sig in i det vänstra krysset.

Den tredje perioden flyger iväg och Örebro tycks ha bra koll på händelserna på isen. Det känns därför inte helt logiskt när Karlskrona reducerar med sex minuter kvar. Julien Brouillette drar iväg ett skott från backposition och pucken letar sig in bakom en skymd Hudacek. Med nio sekunder kvar av matchen kvitterar Karlskrona genom Jesper Olofsson. Olofsson kastar in en chanspuck mot mål som tar på Hudaceks rygg och in.

En svängig förlängning slutar mållös och straffar avgör matchen. Både Daniel Viksten och Joel Mustonen är kliniska i avsluten medan Karlskrona missar båda sina. Örebro är i och med kvällens seger klara för åttondelsfinal.