• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Mustonen festfixare igen – sänkte serievinnaren

5 mars 2016 18:15

I en jämn och minst sagt het tillställning avgjorde Joel Mustonen matchen med sitt femte mål på lika många matcher. 2–1 till Örebro och nu tätnar det i kampen kring hemmafördel i åttondelarna.


LÄS OCKSÅ: Så spelas slutspelet
&
Här är Örebros förutsättningar inför sista omgången!

Precis som vanligt när Skellefteå kommer på besök inleddes även kvällens match i ett intensivt tempo. Redan i matchens första byte välkomnar Marko Anttila gästernas Arvid Lundberg till Örebro med en bröstvärmare som får publiken att jubla. Åtta minuter in i den första perioden får Örebro en jättechans att ta ledningen men Jalvanti får inte riktigt träff på pucken. Målet kommer istället några minuter senare när Greg hittar Libor med en fin passning. Libor försöker i sin tur nå Wiklander på den bortre stolpen men pucken tar istället på Mattias Ritolas skridsko och glider in bakom en chanslös Backlund i bortamålet.

Alexander Hellström som före nedsläpp utsågs till supporterklubbens 14-3:s MVP sammanfattar den första perioden.
Läs mer om det här!
- Det är mycket kamp och ett väldigt högt tempo där ute på isen. Vi spelar bra tycker jag och det är alltid skönt att få ett skitmål.

I inledningen av den andra perioden är gästerna nära att kvittera men Sebastian Ohlsson får inte träff på pucken när han i stort sätt fått öppet mål efter en tilltrasslad situation. Kvitteringen kommer istället tio minuter senare. Efter slarv i offensiv zon får gästernas Adam Pettersson tag på pucken och åker sig fri. Känslan är att Pettersson får avsluta ostört men domaren Sören Persson är av annan åsikt och dömer straff. Trots publikens visselorkan lyckas Janne Pesonen hålla nerverna i styr och fintar ner Hudacek innan han retligt lägger in pucken i mål. En otroligt hård dömd straff med tanke på att Örebro i sekvensen före mycket väl kunde ha fått straff när Libor blev upphakad i sista sekund.

Kapten Löwdahl efter den andra perioden.
- Bra match i ett väldigt högt tempo. Det är lite smågrinigt där ute på isen men så ska det vara. Vi måste ta tillvara på returerna framför mål och spela lite enklare i egen zon.

Den tredje perioden fortsätter i ett otroligt intensivt tempo där det mer eller mindre smäller vid varje sargduell. Örebro skapar en rad halvchanser och visar att man inte tänker vika ner sig den här lördagen. I den tolfte minuten kliver han så fram, Örebros nya målkung Joel Mustonen. Joel snor pucken från Calof innan kliniskt sätter pucken i nätmaskorna bakom Backlund i bortamålet. Trots intensiv press från Skellefteå i slutskedet av matchen lyckas Örebro reda ut stormen och inkassera tre härliga poäng.

I och med segern är Örebro nu uppe på 74 poäng och en niondeplats inför sista grundserieomgången på tisdag. Brynäs återfinns också på 74 poäng men med +9 i bättre målskillnad. Om Örebro lyckas ta sig förbi Brynäs i sista omgången kommer Örebro ha hemmaplansfödel i den stundande åttondelen. Som mycket väl kan bli mot just Brynäs. Brynäs möter Frölunda hemma i sista matchen, Örebro Modo på bortais.