• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Bröderna Hudacek ledde Örebro till hemmafördel

8 mars 2016 21:14

Örebro Hockey kliver in till slutspel med hemmafördel! I slutomgången besegrade laget MODO med 3-1 på bortais, efter två mål av Libor Hudacek och storspel av Julius. Brödernas framfart gör att Örebro passerar Brynäs och skaffar sig en extra hemmamatch i åttondelen där man ställs mot HV71.


Örebro Hockey reste på tisdagen norrut för att sätta punkt för grundserien av SHL. MODO stod för motståndet, ett lag som redan var klart för negativt kvalspel. Matchen öppnade i en svängig stil och Kalle Jellvert hade ett tidigt läge för Örebro, via en styrning framför mål. Kort därefter visades Jakub Krejcik ut och MODO fick chansen i numerärt överläge.

Hemmalaget fick även till en stark press, men Örebro stod emot och Julius ”Julle” Hudacek svarade för flera fina räddningar. Allra vassast ingripande var målvaktens plockhandsräddning med åtta minuter spelat. Efterhand växte Örebro in och kopplade mot slutet ett visst grepp om matchbilden. I spel fem mot fyra satte Daniel Viksten upp Joel Mustonen i fint läge, där Mustonen prickade stolpen och likaläget stod sig.

– Vi tar för lång tid på oss. De hinner samla upp sig och vinner ofta puck. Vi måste vara mycket snabbare i besluten och driva mer på kassen, inte hamna nere i hörnen, förklarade Kenta Johansson för C More inför den andra perioden.

Mittenakten började sedan med en tidig möjlighet för MODO:s Victor Olofsson från nära håll. ”Julle” stängde till och skulle få det än svettigare när Patrick Dwyer med sex minuter spelat forcerade in mot mål. Pucken gick i nät, men målet dömdes bort för spelare i målgården.

Vände på 26 sekunder i tredje
Spelmässigt hade Örebro svårt att hitta rätt i perioden och laget drog även på sig tre utvisningar. Det gjorde att MODO pressade på, men ”Julle” stod emot trots mängder med avslut. Örebro flyttade upp spelet alltmer och Marko Anttila serverade Anders Eriksson ett jätteläge i slutminuten. Skottet missade dock mål och sekunder senare fick Olofsson fritt fram med Hudacek, något som ledde till 1-0 för MODO.

– Vi är inte riktigt där och ger dem för mycket ytor. De får ha pucken för det mesta och vi åker på utvisningar. Då blir det jobbigt, vi ska vara glada att det bara står 1-0, sade Kalle Olsson till C More.

Matchen skulle dock vända för Örebro, och det snabbt. Med 6.18 på klockan i den tredje perioden vek Daniel Viksten in från sargen och tog ett skott som Libor Hudacek styrde in till 1-1. Men Libor nöjde sig inte där, utan blott 26 sekunder senare bröt han sig förbi sin försvarare och lurade bort Adam Reideborn till 1-2.

Det hade även kunnat bli ett tredje mål för forwarden, men stolpen stod i vägen för det. Efter att ”Julle” räddat flera kvitteringschanser för MODO säkrade Anttila definitivt segern med sitt 1-3 i öppen kasse. Då Brynäs samtidigt föll i sin match tog Örebro med sina tre poäng klivet förbi i tabellen. Det ger laget en åttondeplats inför slutspelet, där Örebro tack vare det får fördel av hemmaplan i åttondelen mot HV71.

– Det här var en svår match för oss, men vi har en bra tredje period, summerade matchhjälten Libor segern för C More.