• Huvudsponsorer

Inför kvällens match borta mot Brynäs

24 februari 2015 09:28

Örebro och Brynäs är två lag som gör upp om två skilda streck när Örebro åker till Gävle för att möta Brynäs för femte gången den här säsongen. Det är ett Brynäs som siktar på att undvika ett direkt-kval och ett Örebro som siktar på att ta en plats som skulle innebära direktplats till kvartsfinalerna.


Så här är läget inför matchen för båda lagen,

Örebro:
Som ligger inför matchen mot Brynäs på femte plats med 4 poäng före Färjestad, som ligger på den sjunde platsen. Skulle Örebro sluta sjua ställs man mot det lag som slutar tia i SHL och spelar ett Play-in där vinnaren går direkt till de två sista kvartsfinalplatserna.

När vi summerar tre raka vinster har Örebro alltså ett mycket bra läge när det bara återstår fem omgångar av säsongens grundserie. Vinsten mot bl.a Leksand med 5-3 borta, som har varit ett spöke för Örebro, och vinsten senast mot toppkonkurrenten Frölunda hemma med 4-2 gör att Örebro verkligen har ett gynnsamt läge inför slutspurten.

Brynäs:
Däremot befinner sig dock för närvarande på den sista Play-in-platsen, med endast två poäng till ner till Leksand som befinner sig på en direktkvalplats. Matchen senast mot Färjestad var en match där Brynäs förlorade emot Färjestad hemma med 1-3. Därför blir matchen mot Örebro otroligt viktigt för Brynäs som kommer sälja sig dyrt för tre poäng.

Av allt att döma kommer detta bli en intensiv kamp där båda lagen kommer kämpa in i det sista för att ta en trepoängare som skulle innebära för otroligt mycket för båda lagen.

Tidigare möten:
Örebro – Brynäs, 2-1.
Brynäs – Örebro, 4-3 (SO).
Örebro – Brynäs, 2-1 (SO).
Brynäs – Örebro, 4-1.