• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Löwdahl inför rond två: ”Vi ska göra allt vi kan för att vända den här matchserien”

11 mars 2016 19:43

Inför lördagens åttondelsfinal mot HV71 i Kinnarps Arena tog vi tempen på kapten Henrik Löwdahl. En minst sagt revanschsugen Henrik berättade om gårdagens svidande förlust och varför laget har alla möjligheter att komma tillbaka i denna matchserie.


Trots ledning med 2-0 efter halva matchen orkade inte Örebro hålla emot Jönköpingsslaget och föll till slut med 3-2 efter två tidiga mål i upptakten av den tredje perioden. En besviken Löwdahl sammanfattar gårdagens insats.

– Jag är självklart grymt besviken. Vi leder med 2-0 och tappar till 3-2 på hemmais. Det är på tok för dåligt och vi måste kunna förvalta en tvåmålsledning på ett mycket bättre sätt. Precis som tidigare under säsongen svajar vi lite för mycket i vår prestation och det gör att vi tappar matchen i den andra perioden. Alla lag har svackor i en match och motståndarna har bra perioder men vi har en tendens att falla alldeles för djupt i våra svackor.

På frågan om laget kan ta med sig något från gårdagens förlust säger Henrik:

– Alla detaljer i spelet var inte dåliga även om helhetsintrycket givetvis är allt annat än bra. Vi spelar väldigt bra ishockey i framför allt den första perioden och skapar ett flertal chanser att också utöka ledningen. Kan vi bara se till att spela på samma sätt i en hel match så är vi svårslagna, men det gäller att göra det med.

En revanschsugen trupp laddade under fredagen upp i Behrn Arena.

– Vi hade samling på morgonen och gick igenom gårdagens match och även lite hur vi ska spela i morgon. Det var frivillig isträning i dag där några av oss var på is men där det även fanns möjlighet till att cykla eller jogga. Det gäller att komma så väl förbered som möjligt i morgon och inte slita ut sig dagen innan en såpass viktig match. Nu är det bara hem och ta det lugnt, äta rätt och sedan få tillräckligt med sömn. Det var lite svårt att somna efter matchen i går så det gäller att ta igen det nu i natt.

I morgon väntar åttondelsfinal nummer två och Löwdahl tror sig veta vad som krävs för seger.

– Starten i morgon kommer att bli oerhört viktig. HV71 kommer med största sannolikhet att inleda matchen i ett ursinnigt tempo och det gäller att reda ut stormen de första tio. Jag tycker att vi i upptakten av matchen i går visade att så fort vi får lite längd i anfallen och kommer ner bakom deras backar så får de problem. Kan vi bara se till att få lite längre anfall kommer vi kunna trötta ut deras backar och förhoppningsvis kapitalisera på detta. Precis som vanligt kommer självklart målvaktsspel och special teams bli oerhört viktigt. Förhoppningsvis kan vi få ett powerplay i morgon till skillnad mot gårdagens match. Samtliga spelare och ledare är otroligt revanschsugna och vi ska göra allt vi kan för att vända den här matchserien.