• Huvudsponsorer

Tor 03 Mar (1 match)
Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)

Löwdahl inför rond två: ”Vi ska göra allt vi kan för att vända den här matchserien”

11 mars 2016 19:43

Inför lördagens åttondelsfinal mot HV71 i Kinnarps Arena tog vi tempen på kapten Henrik Löwdahl. En minst sagt revanschsugen Henrik berättade om gårdagens svidande förlust och varför laget har alla möjligheter att komma tillbaka i denna matchserie.


Trots ledning med 2-0 efter halva matchen orkade inte Örebro hålla emot Jönköpingsslaget och föll till slut med 3-2 efter två tidiga mål i upptakten av den tredje perioden. En besviken Löwdahl sammanfattar gårdagens insats.

– Jag är självklart grymt besviken. Vi leder med 2-0 och tappar till 3-2 på hemmais. Det är på tok för dåligt och vi måste kunna förvalta en tvåmålsledning på ett mycket bättre sätt. Precis som tidigare under säsongen svajar vi lite för mycket i vår prestation och det gör att vi tappar matchen i den andra perioden. Alla lag har svackor i en match och motståndarna har bra perioder men vi har en tendens att falla alldeles för djupt i våra svackor.

På frågan om laget kan ta med sig något från gårdagens förlust säger Henrik:

– Alla detaljer i spelet var inte dåliga även om helhetsintrycket givetvis är allt annat än bra. Vi spelar väldigt bra ishockey i framför allt den första perioden och skapar ett flertal chanser att också utöka ledningen. Kan vi bara se till att spela på samma sätt i en hel match så är vi svårslagna, men det gäller att göra det med.

En revanschsugen trupp laddade under fredagen upp i Behrn Arena.

– Vi hade samling på morgonen och gick igenom gårdagens match och även lite hur vi ska spela i morgon. Det var frivillig isträning i dag där några av oss var på is men där det även fanns möjlighet till att cykla eller jogga. Det gäller att komma så väl förbered som möjligt i morgon och inte slita ut sig dagen innan en såpass viktig match. Nu är det bara hem och ta det lugnt, äta rätt och sedan få tillräckligt med sömn. Det var lite svårt att somna efter matchen i går så det gäller att ta igen det nu i natt.

I morgon väntar åttondelsfinal nummer två och Löwdahl tror sig veta vad som krävs för seger.

– Starten i morgon kommer att bli oerhört viktig. HV71 kommer med största sannolikhet att inleda matchen i ett ursinnigt tempo och det gäller att reda ut stormen de första tio. Jag tycker att vi i upptakten av matchen i går visade att så fort vi får lite längd i anfallen och kommer ner bakom deras backar så får de problem. Kan vi bara se till att få lite längre anfall kommer vi kunna trötta ut deras backar och förhoppningsvis kapitalisera på detta. Precis som vanligt kommer självklart målvaktsspel och special teams bli oerhört viktigt. Förhoppningsvis kan vi få ett powerplay i morgon till skillnad mot gårdagens match. Samtliga spelare och ledare är otroligt revanschsugna och vi ska göra allt vi kan för att vända den här matchserien.