• Huvudsponsorer

3-1-seger i derbyt mot Färjestad

26 februari 2015 21:38

Örebro Hockey slog tillbaka Färjestad med 3-1.


Vårt älskade Örebro Hockey var numret större än Färjestad denna härliga torsdagskväll och vann välförtjänt med 3-1 inför ett fullsatt Behrn Arena. Vi delar ut extra plus till Markko Antilla och Brian Willsie bland forwards och Joonas Jalvanti och Petr Zamorsky bland backarna. Hudacek var nära att hålla nollan, men Färjestad tröstmålande på slutet efter att ha skapat väldigt lite chanser i matchen igenom. Nedan noteringarna från perioderna.

Period 1. 0-0. Det var tufft, jämnt och intensivt perioden igenom. Färjestad hade pucken mest men det var Örebro som skapade farligaste chanserna. Närmast var Ville Viitaluoma som styrde en puck alldeles utanför från nära håll. En Färjestads-utvisning hängde i luften flera gånger, men domaren friade.

Period 2. 2-0. Matchen fortsatte vara jämn spelmässigt men Örebro visade effektivitet. 1-0 kom då Johan Wiklander och Derek Ryan tråcklade sig in i zon. Ryan drog till med ett skott från bra läge och in i mål redan efter 1.43 i powerplay. 2-0 var en soloprestation av Markko Antilla som tog sig in i zon och överraskande både back och målvakt med ett rappt skott i mål. Örebro tar över alltmer i perioden, förutom i slutminuten då Färjestad låg på för en reducering.

Period 3. 3-1. Örebro Hockey spelar av perioden på ett strålande sätt. Färjestad tillåts ha en hel del puck, men snurrar mest i hörnen. Tiden går och Färjestad tar ut målvakten med 3 minuter kvar. Då bryter Markko Antilla på blålinjen och lägger in 3-0 i tom bur. Matchen är avgjord och Behrn Arena nästan kokar över! Färjestad gör sedan ett snyggt tröstmål med 24 sekunder kvar. Den får vi bjuda på en kväll som denna. Matchen slutar 3-1.

– Det var lite slutspelskaraktär på matchen, kommenterar Kenta Johansson.