• Huvudsponsorer

Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Kaptenen tackar för sig: "Rätt läge att sluta nu"

14 mars 2016 15:32

Örebro Hockeys populäre kapten Henrik Löwdahl lägger skridskorna på hyllan.
Det meddelade han på måndagen.
– Beslutet har växt fram. Jag har hela tiden velat avsluta på en acceptabel nivå. Och det känner jag att jag gör nu, säger "Mr Örebro".


På måndagseftermiddagen blev det officiellt. Henrik Löwdahl, snart 35 år, lägger skridskorna på hyllan. Åttondelsfinalen mot HV71 blev den omtyckte centerns sista framträdande i klubben i hans hjärta. Han har varit Örebroishockeyn trogen hela livet och kapten sedan säsongen 2008/2009.

Löwdahls poängstarkaste säsong gjorde han i division 1 2007/2008 när han noterade 62 poäng på 37 matcher. Sedan har han varit med på resan upp i allsvenskan och nu i etableringen i SHL. Den senaste säsongen har dessvärre kantats av skadebekymmer.
– Det känns som rätt tid att lämna. Visst känns det konstigt, att ta beslutet – men samtidigt har det växt fram och jag berättade det redan i julas för vår General Manager Pontus Gustafsson. Sedan måste jag nog smälta det lite mer för att kunna summera saker och ting på ett bättre sätt. Jag kan nog prata lite mer och bättre om några dagar eller en vecka. Men nu är i alla fall beslutet fattat.

Vad baserar du ditt beslut på?
– Dels har jag alltid sagt att jag inte tänker spela tills jag är lastgammal. Jag har velat avsluta på en acceptabel nivå – och det tycker jag att jag gör nu. Nivån är helt okej. Sedan är det klart att jag har haft en del besvär med skador också som påverkar beslutet.

Du har varit med på hela resan från division 1 till SHL. Fantastiska minnen?
– Verkligen, det är helt otroligt om man tänker på det. Både när vi gick upp i SHL och första SHL-matchen med alla örebroare på plats i Karlstad ger mig gåshud. Det gör även när vi säkrade spela i allsvenskan på påskafton år 2000. Vi besegrade Kumla i Toyotahallen med 4–0.

Ingen risk för Henke Larsson-comebacker för dig?
– Nej, det funkar inte på den här nivån som Örebro är på. Däremot kanske det blir spel på någon betydligt lägre nivå om suget kommer tillbaka.

Vad ska du göra framöver?
– Det får vi se! Inget är klart. Jag är utbildad lärare och det är en tänkbar ingång. Även om jag även mer än gärna skulle vilja jobba vidare med hockeyn i Örebro. Men då måste det passa både klubben och mig så att jag kan vara med och bidra.

Stort tack för allt du gjort för klubben och lycka till med det du tar dig an framöver!
– Tack!