• Huvudsponsorer

Seger mot Växjö!

25 oktober 2014 21:33

Örebro Hockey tog en ny trea när Växjö besegrades med 5-3!


Ännu en trepoängare bärgades när Växjö var på besök denna härliga lördagskväll. Matchen var jämn rakt igenom med mycket fram-och-tillbaka hockey. Örebro Hockey avgjorde i tredje perioden dels genom sina två mål, dels genom att Henrik Lundberg spikade igen kassen och gjorde flera kvalificerade räddningar. Segern var en lagseger och den härliga stämningen i Behrn Arena gjorde sitt till för att lyfta laget till ännu en seger och en fjärdeplats i tabellen.

Matchen började med ett tidigt ledningsmål för Växjö på kontring. Sedan blev det paus för brandlarm. Matchen kom igång igen och Jared Aulin kvitterade då han petade in en retur efter skott från Marko Antilla. I andra perioden gick Örebro fram till 3-1 genom två powerplaymål. Först stötte Antilla in 2-1 efter klapp-klapp spel med Aulin och Henrik Löwdahl. Sedan kom 3-1 då pucken spelades runt och sköts mot mål. Vem som var sist på pucken var svårt att se, men Tim Wallace gjorde hursomhelst grovjobbet framför mål. Växjö visar skicklighet och gör två mål, så det stod 3-3 efter två perioder.

Tredje perioden börjar med lite av ett ställningskrig men i trettonde minuten trycker Örebro på. Marcus Weinstock ser att Stefan Johansson smygit upp från backplats och slår en perfekt passning till Johansson som hittar lucken mellan benen på målvakten. Växjö trummar såklart på framåt efter det men Örebro försvarar sig bra och med öppet mål gör Derek Ryan 5-3 med två sekunder kvar. Matchen slutar alltså 5-3.