• Huvudsponsorer

Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Seger över Linköping!

7 december 2013 18:24

Tre sköna poäng inkasserades i Behrn Arena då Linköping besegrades med 2-1.


Ett kokande, nästan fullsatt Behrn Arena fick se vårt älskade Örebro Hockey slå tillbaka Linköping med 2-1. Även om Linköping mycket väl hade kunnat ta poäng så var segern rättvis då Örebro Hockeys defensiv var klockren ikväll och man hade mycket väl kunnat avgöra matchen tidigare. Segern var en lagseger och alla förtjänar beröm, men vi ger ändå ett extra plus till Tim Sandberg och Tim Wallace denna härliga lördagseftermiddag. Nedan noteringarna från perioderna.

Period 1. 2-0. Örebro Hockey gör en riktigt bra förstaperiod, är det klart bättre laget och tar en rättvis tvåmålsledning efter att ha skapat ett antal mer eller mindre kvalificerade målchanser. Efter 8.44 lurar Martin Johansson en linköpingsback på offensiva blå och hittar Jared Aulin som åkt sig fri på motsatt sida zonen. Passningen är perfekt och Jared direktskjuter i mål. Kort därefter briljerar jänkarna i anfallszon. DiBenedetto jobbar bakom mål, hittar Wallace framför mål, som släpper till Ben Walter som rakar in den från nära håll. Klockan är 9.20 och taket lyfter i Behrn Arena! Även om Linköping kommer tillbaka lite spelar Örebro Hockey stabilt och håller ledningen perioden ut. Linköpings bästa chanser kom när Sjögren skrinnade sig fri i boxplay samt när pucken studsade på Motin men slank som tur var alldeles utanför.

Period 2. 2-1. Linköping går som väntat fram rejält för att få till en reducering. Örebro får en tidig utvisning och Linköping snurrar runt rejält i Örebros försvarszon, men målet uteblir. Lite senare är det Örebos tur att spela powerplay och Henrik Löwdahl är ytterst nära att kvittera, men kommer för nära målvakten som kan täcka bort styrningen från Löwdahl. Reduceringen kommer i ett långt Linköpingsanfall där det blir tomt i ena delen av zonen. Där står Mattias Bäckman och Linköping lyckas få över pucken till Bäckman som skjuter i mål efter 15.02. Linköping ligger på för en kvittering resten av perioden, men det blir inte fler mål.

Period 3. 2-1. Linköping jagar och jagar men Örebro Hockey stänger matchen på ett imponerande sätt. Linköping försämrar också sina chanser genom att spela lite ovårdat och dra på sig utvisningar. I slutminuten är det dock riktigt hett när Linköping spelar sex mot fem men de heta kvitteringschanserna saknas. Linköpings spelare och tillresta klack är duktigt irriterade efter slutsignalen, men vad gör det en sådan här kväll? Det hela lugnar ned sig och vi kasserar in tre nya, sköna poäng.