• Huvudsponsorer

Förlust i Karlstad

15 november 2014 18:30

Örebro Hockey kom med en svit med sju matcher utan förlust när man klev in på isen i Löfbergs Arena. I dag blev det förlust med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) mot ett FBK som fått igång maskineriet efter en tuff inledning av SHL.


Första perioden är en period där vi spelar bra och skapar chanser. Martin Johansson var het tillsammans med Derek Ryan och Daniel Viksten. När de kom in på isen var det ett riktigt bra tryck mot motståndarmålet. Dessvärre lyckades ingen att spräcka nollan. Istället kom periodens enda mål 11.44 och gjordes av Luciano Aquino. Perioden slut och 1-0 till FBK, skotten vann vi med 4-6.

Andra perioden var en period som böljade en del men det var lite av FBK´s period då vi aldrig riktigt kom in i det hela. Förstalinan tillsammans med Marko Anttila, Jared Aulin och Ville Viitaluoma var dem som skapade mest chanser för Örebro Hockey. Även här vann vi skotten med 4-6.

Tredje perioden var i stort sett vår period då vi spelade riktigt bra och skapade massor av chanser. Julius Hudacek i mål gjorde några snygga räddningar men det var keepern på andra sidan isen som absolut hade det svettigast där han bland annat räddade fem skott inom loppet på ett par sekunder. Vi skapar mycket chanser men vi får inte in pucken i de avgörande lägena. Istället kunde Milan Gulas göra slutresultatet 2-0 med drygt fem minuter kvar att spela. Skotten vinner vi med 6-14 och totalt 14-26.

Positivt att vi skapar mycket lägen och gör en helt okej förstaperiod och en tredjeperiod som är mycket bra. Det tar vi med oss till nästa match som är på tisdag då vi möter Skellefteå AIK borta.