• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Kenta: "Det är dags att ta dem"

11 december 2013 20:16

Örebro Hockey laddar om och samlar ny kraft. Imorgon kväll gästar AIK lagets hemstad och hemmaborg Behrn Arena i en match där viktiga poäng står på spel. Kenta Johansson delar med sig av sina tankar så här dagen före.


Gårdagens drabbning i Scandinavium slutade med förlust för Örebro Hockey. Men laget spelade med stor moral och inställning mot serietvåan, något som inte minst visade sig när Tomas Skogs tryckte in 2-2 sexton sekunder från slutet. Tyvärr blev det inte mer än en poäng, då laget mycket snöpligt förlorade i straffläggningen. För Kenta Johanssons del var poängtappet bittert.

- Det kunde ha gått hur som helst tycker jag. Men jag kan konstatera att det studsade lite emot oss. Vi sätter en straff stolpe-stolpe, sen får de en straff som rullar in där det är en på hundra att det händer. Men skam den som ger sig.

Lagets tränare ser tillbaka på en överlag bra insats. Dessutom ser han den sena kvitteringen som en vunnen poäng, vilket gör att man tar sig an morgondagens prövningar vid gott mod. För imorgon väntar en ny utmaning och en ny match. AIK kommer på besök till Behrn Arena i en match där tabellplaceringar står på spel.

Inför mötet står Örebro på samma poäng som AIK, vilket innebär att man passerar vid seger. Under säsongens gång har lagen mötts tre gånger, där AIK vunnit samtliga. Kenta är givetvis påläst om statistiken.

- Det är väl dags att ta dem. Det är många poäng som farit iväg där och nu ska vi försöka ändra på det. Givetvis vill jag att vi ska försöka bestämma lite på hemmaplan, att vi får styra och ställa. Men det är alltid en balansgång mellan försvar och anfall, resonerar Kenta inför morgondagen.

En tabellplats och viktiga poäng står på spel hemma i Behrn Arena imorgon. Men Kenta förklarar att det inte är något som påverkar uppladdningen.

- Nej det gör det inte. Det är många matcher kvar och det är en match bland alla andra. Men självklart måste vi ta poäng mot de lag som är omkring oss i tabellen, helst vinna.

Läget i laget är gott, där spelarna hanterar det täta spelschemat på ett bra sätt menar Kenta. Det enda orosmolnet är Viktor Ekbom, som under onsdagen gått sjuk och är osäker inför AIK-matchen. Truppen som helhet tar man dock ut under morgondagen.

- Jag tycker att det såg piggt ut på träningen idag. Vi får inte ta julledigt för tidigt, alla poäng och alla mål är viktiga. Vi ska försöka roffa åt oss så mycket som det går och vi börjar imorgon.

Imorgon är det alltså dags igen. Örebro Hockey vänder hem till Behrn Arena och tar sikte på sin tredje raka hemmaseger. Tillsammans med publiken ska de jaga nya poäng.