• Huvudsponsorer

Seger över Brynäs!

20 november 2014 21:57

Örebro Hockey vann med 2-1 på straffar.


Ett fullsatt Behrn Arena fick se en jämn och trevlig ishockeymatch mellan vårt älskade Örebro Hockey och Bynäs. Det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt, och den var snabbt avklarad efter mål av Anders Erikssson och Daniel Viksten. Örebro Hockey vann med 2-1 och tog två poäng på en god arbetsinsats, men utan att riktigt glänsa spelmässigt.

Örebro Hockey inledde matchen klart bäst och även om Brynäs spelade upp sig något så var 1-0 i underkant i första pausen. Andra perioden var betydligt jämnare och Brynäs kvitterade på en kontring på ett inte alltför märkvärdigt skott som Henrik Lundberg borde tagit.

Lundberg spelade upp sig då Brynäs blev allt bättre ju längre matchen led och höll tätt. Inga mer mål föll trots flera bra Brynäschanser i förlängningen. Matchen gick till straffar och Örebro överraskade med att byta in Julius Hudacek, som tog första straffen.

Sedan var det Anders Erikssons tur och Anders fintade elegant bort Starkbaum och rakade in den i öppet mål. Daniel Viksten fick slå andra straffen och kunde avgöra då Brynäs bränt också sin andra straff. Viksten sköt resolut in segerstraffen mellan benen på målvakten. Segern var ett faktum, till nästan alla 5 200 besökandes stora glädje.