• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Aulin frälste Örebro

14 december 2013 22:05

Örebro Hockey kan fira jul som vinnare och derbymästare. Det står klart efter kvällens 4-3-seger över Färjestad hemma i ett kokande Behrn Arena. Stora matchhjältar blev Henrik Löwdahl och Jared Aulin, där den sistnämnde vispade in avgörandet i förlängningen.


Det var lördagskväll, derby och den sista matchen före jul. Det var kort sagt upplagt för fest i Behrn Arena när Örebro Hockey tog emot Färjestad. Efter fem minuter av protest drog båda klackarna så igång med sin sång, en sång som ekade matchen ut.

Nere på själva planen var det Örebro som inledde piggast. Conny Strömberg snappade upp en sargstuds och styrde pucken mot mål, men inte förbi målvakten Danny Taylor. När sedan Färjestad gick till sin första attack agerade Tim Sandberg lugnt på Åbergs skott. Men anfallet tog inte slut där, utan pucken hittade så småningom fram till en fri Christian Berglund som skickade upp 0-1 i nättaket.

Några minuter efter målet ställde Färjestad om i ett farligt två mot en-läge. Viktor Ekbom upptäckte faran och slängde sig för att täcka passningen. För Örebros var Motin närmast mål via ett skott från blålinjen.

Men den bästa chansen skulle komma mot slutet av perioden. Jared Aulin lade över pucken till Marko Anttila som fick fri is att åka på. Fri med Taylor sköt han både en och två gånger, men fick inte in kvitteringen. Perioden avslutades sedan i boxplay där Kåberg och Ekbom fredade målet med täckta skott.

Tillbaka för den andra akten varvade Örebro upp från start. Först drev Martin Johansson upp farten anfallsspelet, därefter fyllde Anttila och Skogs på med farliga skott och avslutningsvis petade Henrik Löwdahl in 1-1. Bakom kvitteringen låg Conny Strömberg med en genialisk passning bakom ryggen.

Lagom efter att kvitteringsjublet tystnat kom ett nytt mål som försatte Behrn Arena i explosionstillstånd. Marcus Weinstock drev upp ett anfall, vann tillbaka pucken i sarghörnet och såg Bobbo Peterson storma fram centralt. Bobbo drog till direkt och smällde in 2-1.

Efter målet fortsatte Örebro att trumma på, starkt framburna av publiken. Men som en blixt från klar himmel slog Färjestad till. Berglund tog vägen runt Örebro-målet och passade in till Jack Connolly som direktsköt 2-2. Slutet av perioden fick Örebro sedan uthärda i fyra mot fem-spel, till följd av att Weinstock fått matchstraff för en knätackling.

Inledningen av den tredje perioden blev tuff för Örebro. Efter att ha klarat av den sista minuten på Weinstocks utvisning blev laget tillbakapressat av Färjestad. När sedan Patrik Lundh friställdes klev Tim Sandberg fram och visade prov på både vighet och spelförståelse. Det var dock inte över där, utan Färjestad pressade på. Men Tim Tim fortsatte att briljera och höll Örebro kvar i matchen.

Ju längre perioden gick växte Örebro alltmer. Därför var det ett hårt slag när Åslund styrde in 2-3 med två och en halv minut kvar att spela. Örebro var i brygga och tiden var knapp. Men den här kvällen var Örebro Hockeys kväll. Därför reste man sig när det såg som mörkast ut.

Tomas Skogs slog över pucken till Tim Wallace på andra kanten. Med några skär avancerade Wallace in i zon, slog en passning tvärs över planen och där dök han upp. Il capitano. Med sitt andra mål för kvällen skickade Henrik Löwdahl in 3-3 och såg till att ta Örebro Hockey till förlängning.

Där var det så dags för nästa hjälte att träda fram. När fyra mot tre-spelet gick mot sitt slut, när laget passat runt och när ytorna öppnat upp sig fick Jared Aulin pucken. Med ett par bestämda skär vek han in och vispade till. Skottet var lågt, hårt och kom att frälsa en hel stad.

När Jared Aulin skickade in 4-3 sköt han inte bara två poäng till staden Örebro. Han satte även punkt för en lång höst för Örebro Hockey. Den har varit både minnesvärd och vacker. På annandagen inleds nästa etapp i SHL-äventyret. Men först ska Örebro Hockey fira jul som vinnare.