• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Örebros mäktiga straffseger

14 september 2013 22:17

Örebro Hockey inledde säsongen med en mycket imponerande seger borta mot Färjestad. Stor hjälte blev Johan Wiklander, som med två mål fällde avgörandet i straffläggningen. Det heta premiärderbyt präglades av gungande läktare, tätt spel och många utvisningar.


Johan Wiklander tog sats och satte full fart med pucken in över blålinjen. Han gled åt vänster, vek av åt höger och placerade pucken mellan Pettersson-Wentzels benskydd. Målet var hans andra i straffläggningen och innebar att han återgav Örebro ledningen. Näst på tur stod Pontus Åberg, den unge talangen som i straffomgången tidigare tagit Färjestad tillbaka in i matchen. Den här gången gled han sakta fram mot Tim Sandbergs mål, gjorde en kroppsrörelse och sköt pucken i stolpen och ut. Ett bortalag brast ut i glädje. Örebro Hockey hade inlett säsongen med en 3-2-seger borta mot mäktiga Färjestad.

Men det började illa för nykomlingen, som redan i första minuten drog på sig dubbla utvisningar. Färjestad drog nytta av 5 mot 3-spelet och när klockan stod på 1,44 skickade Per Åslund in 1-0 bakom en skymd Tim Sandberg. Mardrömsstarten var ett faktum, men laget reste sig omgående med stöd av de 3000 örebroarna på plats. Blott två minuter efter ledningsmålet hade Robin Dahlström tryckt in kvitteringen, efter förarbete av Sondell och Löwdahl.

Utöver målen präglades matchinledningen av fysiskt spel och en rad utvisningar. På läktarna var trycket enormt, där mäktiga Örebro-sånger fyllde hela arenan och eldade på laget. När så utvisningskavalkaden var till ända small det till. Lagkapten Löwdahl lyckades gräva fram pucken ur en duell vid sargkanten. Conny Strömberg fångade upp den bakom målet och serverade, på klassiskt Strömberg-manér, Martin Johansson med en maskerad passning. Placerad framför slog en omarkerad Johansson till direkt och pucken letade sig in till ledning för Örebro.

Det var en ledning som stod sig 15 minuter in i den andra perioden. Då hittade Joakim Hillding en framstormande Tomas Hyka som lurade ner Sandberg och vek in kvitteringen.

Fram till 2-2-målet hade Örebro stått upp bra spelmässigt, men ju längre matchen led tog Färjestad över allt mer. I den tredje perioden var det till stora delar ett tillbakapressad Örebro som fick försvara sig, med undantag för ett par framstötningar av den pigga förstakedjan. Tack vare ett uppoffrande och disciplinerat försvar och en mycket lugn Tim Sandberg höll man undan perioden ut och säkrade en respektingivande poäng.

Den enligt många oväntade poängen till trots fanns det ingen anledning till att slå av på takten. I den efterföljande förlängningen fortsatte det hårda derbyklimatet att råda, och det gavs få klara chanser till ett vinnande mål. I takt med att klockan tickade tilltog stödet från de vackert rödmålade läktarna, ett stöd som hjälpte Örebro vidare. Vidare genom förlängningen och till ett dramatiskt straffavgörande.

Förlängningen var slut och straffar skulle ta vid. Efter fyra missar och två mål ställde Johan Wiklander upp sig vid mittlinjen. Han tog sats och satte full fart. Målet gav en klubb en historisk seger och sände ut ett budskap till hela Sverige; Örebro Hockey har anlänt till SHL.