• Huvudsponsorer

Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)

Inga poäng trots en stark insats

11 januari 2014 10:31


Efter att vi konstaterat att Johan Wiklander trots allt inte var med upp till Luleå, öppnade Örebro matchen respektlöst. Under de första minuterna vaskade gästerna fram ett antal chanser. Det började med att Viktor Ekbom la en puck i sargen bakom gamle Örebrobekantingen Mark Owuya, som studsade in mot Mark och tar på skridskon men flyger parallellt med mållinjen. Så nära var Örebro en chocköppning. Riktig bra chans också för Luleådödaren Tim Wallace som så när lägger in en skottretur, men han får inte träff och försvaret avvärjer. Ypperlig chans när Markko Antilla och Martin Johansson kommer i en två mot ett läge. Antilla skjuter själv, men Mark räddar. Luleå har en bra period mellan den tionde och femtonde matchminuten med tryck mot Tim Sandberg, men sammanfattningsvis så går perioden på poäng till Örebro.

Ett lite trögstartat Luleå, kanske beroende på att gårdagens match mot Växjö fortfarande satt i benen, har en lite högre växel i andra perioden. Örebro får å sin sida inte riktigt till det. Lite sämre passningsspel, speciellt i de två lägen laget får i power play och det rätta trycket uteblir. I stället så tar Luleå ledningen i matchen lite slumpartat. Backen Hjelm kliver in från vänster, prickar bortre stolpen och pucken kommer tillbaka ut bakom Sandberg, där Hedman påpassligt trycker in den framför en aningen passiv Bobbo Peterson som möjligen trodde att pucken redan varit inne i målet. Nytt två mot ett läge, den här gången för Antilla och Jared Aulin, men återigen håller Antilla och skjuter själv trots att Aulin hade högre fart. Owuya räddar det lite klena skottet. Perioden till Luleå och 1-0 med sig in i omklädningsrummet.

Hopp om press och en utjämning för Örebro i tredje perioden, men här visar åter målsnåla Luleå att de är ett topplag. Hemmalaget spelar säkert hemåt utan att släppa till några allt för heta chanser. Närmast var Löwdahl som knästående i slottet är nära att vispa in en retur med en backhand, men Mark hinner ut med benet. Sandberg gjorde å andra sidan en högklassig räddning när Chris Abbot blev friställd i ett snabbt anfall. Abbot försökte lägga den mellan benen men Tim knep ihop vaket. Få avblåsningar och perioden rusar i en faslig takt för alla Örebroare. Med 1.17 kvar av perioden lämnar Tim kassen och spel sex mot fyra. Återigen lite för stressat spel av Örebro och pucken tappas ut ur zon. Gästerna får även chansen i sex mot fyra när Jan Sandström drar på sig en tripping på Antilla, dock bara 45 sekunder kvar av matchen och ingen riktigt bra chans för Örebro. Upprört vid slutsignalen eftersom domaren lät en av Abbotbröderna lägga sig och blockera pucken de tio sista sekunderna av matchen utan åtgärd. Skönt att se Kåberg diskutera med domaren samtidigt som han håller undan några Luleåspelare med ena armen.

Sammanfattningsvis en mycket jämn och spännande match som hade kunnat sluta hur som helst. Tyvärr lite för uddlöst framåt från Örebro. Samtidigt besegrade HV71 samtidigt Linköping borta, så avståndet upp drygades ut med tre pinnar.

Slutresultat: 1-0

Skottstatistik: 20-23 (9-8, 6-4, 5-8)