• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Skogs: ”Alla tre skulle kunna spela i NHL”

18 september 2013 21:20

Svårast tuffast möjliga uppgift när Örebro Hockey i morgon åker upp till Skellefteå för att möta regerande svenska mästarna på bortaplan. Trots en liten spelmässig mjukstart på serien så står mästarna ändå på två raka segrar av två möjliga.


– Det ska bli riktigt roligt att få åka upp och möta ett Skellefteå som har ett fantastiskt lag på pappret. Titta på deras första kedja med Joakim Lindström, Pierre-Edouard Bellemare och Bud Holloway, tre killar som lika gärna skulle kunna spela i NHL, så förstår du hur svår match det blir, säger Tomas Skogs.

Tomas som kom just från Skellefteå till Örebro inför den här säsongen, är det speciella känslor att åka upp till Skellefteå?

– Klart att det är, jag hade två fantastiska år där uppe med två SM-finaler. Men mest av allt så tycker jag att det ska bli fantastiskt kul.

När jag pratar med Tomas så läser jag mellan raderna lite grann att vi i Örebro ska vara glada för att Skellefteå tog guldet förra året, annars kanske Skogs hade varit sugen på ett år till för att få ett guld.

– Det var inte helt lätt att lämna, men vi kände att vi ville komma närmare släkt och vänner, vi kände oss lite isolerade så långt upp i landet. Sen visade Pontus Gustafsson och Patrik Ross tidigt att de väldigt gärna ville ha mig till Örebro och det är inget vi ångrar. Vi trivs fantastiskt bra och har blivit väldigt väl mottagna av alla. Ser dessutom att jag får en större roll i Örebro och en chans att synas mer. Har en förhoppning att få spela utomlands någon gång innan jag lägger av.

Spelmässigt är också Tomas nöjd med vad laget har presterat så här långt.

– Matchen mot Leksand kändes riktigt snöpligt. Vill inte ta ifrån Leksand någonting, de gjorde två mål. Men med tanke på hur mycket vi skapade och vinner skotten klart så känns det surt att vi inte vinner. Arbetsinsatsen är vi dock nöjda med, så den tar vi med oss upp till Skellefteå.

Har du kunnat sova något i natt?

– Jag sover aldrig riktigt bra efter en match, men nu har vi lämnat den matchen och gått vidare.

Vad har ni pratat om efter matchen som ni måste göra bättre i morgon mot Skellefteå?

– Vi är väl inte riktigt nöjda med vårt power play. Vi är inte heller tillräckligt heta framför motståndarens mål, vi måste våga stoppa in näsan där på samma sätt som vi måste städa ordentligt framför vårt eget mål. Det är så otroligt små marginaler i ishockey, det kan studsa på ett benskydd och gå in, men det brukar jämna ut sig över tid.

Försöker till sist få ett namn av Tomas på vem han helst vill trycka upp i planket i morgon, men där är han svår och säger allihop. I stället får han svara på vem som vinner i morgon?

– Jag tror absolut att vinner, vi vill vinna alla matcher.

Är det möjligt att besegra Skellefteå?

– Ja det är så jämnt i den här branschen, jobbar man inte det lilla extra och offrar sig och täcker det där skottet, då förlorar man, avslutar Tomas Skogs.