• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Sundblad: "Inne i en väldigt tung träningsperiod just nu"

11 augusti 2017 12:07
Tony Jörtsö / Örebro Hockey
Tony Jörtsö / Örebro Hockey
Nyhet

Örebro Hockey stenhårda försäsong rullar vidare med Head Coach Niklas Sundblad i spetsen. Efter gårdagens premiärförlust såg Niklas ändå en hel del bra saker och vet vad som gäller framöver.


– Det var vår första match och jag tyckte att jag såg en del bra saker, speciellt mot slutet av andra perioden. Vi satte mycket press på motståndarna och åkte mycket skridskor. Det är så vi vill spela, med mycket energi, berättar Niklas Sundblad och fortsätter:
– En del beslut med pucken var ju mindre bra och vi gjorde en del misstag. Men det är sånt som kan ske med tanke på att vi är inne i en väldigt tung träningsperiod just nu. Det är en process och det kommer att ta tid att bygga upp det här spelsystemet, det kommer inte sitta efter endast en match. Det kommer krävas mycket energi och stenhård träning och killar jobbar verkligen på och ligger i.

En hel del juniorer har varit med under de första träningsveckorna och på matchen fick backarna Arvid Aronsson och Lukas Pilö chansen i varsitt backpar.

– De har varit med och tränat på bra med laget. Pilö är skicklig med pucken och kommer jobba för att bygga upp en större motor för att orka med i det högre tempot. Men speltekniken besitter han. Aronsson hänger med lite bättre i tempot och är stor och stark. Det är tidigt för dem också men de är med och tävlar och någonstans så ska vi ju börja lyfta upp unga killar.

Försäsongen rullar nu vidare och i nästa vecka väntar ett matchläger i Köln, Tyskland, där Örebro Hockey kommer att ställas mot Köln, Rögle och Lugano.

– Ska bli väldigt kul att få åka ner till Köln med tanke på min historik där. Ska bli kul att åka ner och spela tre bra matcher. Vi kommer få ännu mer kött på benen och spela mot riktigt bra motstånd. Det är en konst att kunna sätta press på bra lag och det ska vi lära oss. Skydda pucken, få anfall och vara konstruktiva, avslutar Niklas Sundblad.