• Huvudsponsorer

Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

SOMMARPRESENTEN - Ville Viitaluoma klar för Örebro

16 juni 2014 13:02

Örebro Hockey ger fansen en riktig sommarpresent. Den finske forwarden Ville Viitaluoma är klar för klubben. Under OS-uppehållet lånade Örebro Hockey Viitaluoma från HPK och väl här gjorde finländaren stor succé direkt. Totalt spelade Ville 16 matcher för Örebro och gjorde nio mål och tre assist.


– Det känns naturligtvis jättebra att vi tecknat Ville för två år. Han var fantastiskt bra när han kom hit i vintras och har sedan dess varit ett huvudspår för oss men av respekt för HPK och hans kontrakt där har vi avvaktat. Vi vet exakt vilken typ av spelare vi får och Ville hade viljan att komma hit att spela, säger Pontus Gustafsson General Manager.

Den finländske forwarden hann verkligen göra avtryck i laget och staden under sin tid i Örebro.

– Det är roligt för föreningen att han ville komma hit till klubben och att det gick att lösa. Han visade under sin tid här att han är en rutinerad spelare och har en riktigt bra spelförståelse. Ville var verkligen en av de bidragande orsaker som gjorde att vi klarade oss kvar i SHL. Han blir nu en viktig pusselbit i lagbygget för att ta nästa steg och etablera oss som ett SHL-lag, säger huvudtränaren Kent Johansson.

Ville Viitaluoma kommer ansluta till laget i slutet på juli, lagom till isträningen startar.

– Det känns jättebra att komma tillbaka till Örebro, jag ser verkligen fram mot detta. Självklart var det ett svårt beslut eftersom jag hade kontrakt med HPK, men jag trivdes verkligen bra i Örebro under våren och jag ville verkligen tillbaka så när jag fick chansen från Örebro Hockey så var det ingen tvekan, säger Ville Viitaluoma.

Ville har totalt spelat 631 matcher i SM-Liiga och gjort 367 poäng. Viitaluoma kommer närmast från spel i finska HPK och kontraktet med Örebro Hockey gäller i två år.