• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Jakten har börjat

23 januari 2014 22:12

Vinden vände äntligen för Örebro Hockey. Efter två tunga veckor tog man ikväll årets första trepoängare, via härliga 3-0 mot Luleå. Segern kom i ett magiskt Behrn Arena som gungade under slutminuterna.


Det blev återigen en riktigt trevlig torsdag i Behrn Arena. Senast det begav sig var för två veckor sedan, när ett heroiskt Örebro Hockey besegrade Skellefteå efter straffar. Den här gången var det ett annat lag från norr som gästade, närmare bestämt Luleå.

Motståndet kom till spel med fin form och vittring om topp två-platserna. Mycket riktigt var det även Luleå som klev ut och gav matchen en temporik start. Linus Klasen testade Henrik Lundberg, som svarade med en stabil första aktion.

Men sedan kom minuter som skulle avgöra hela matchen. Jared Aulin satte fart på en omställning, Marko Anttila trampade sig förbi på vänsterkanten och helt plötsligt befann sig Daniel Sondell fri från markering. Med en avvägd passning hittade Anttila fram till Sondell, som skickade in 1-0 längs isen.

Och knappt hade Behrn Arena tystnat förrän det var dags igen. Sju minuter in i matchen fick Örebro fick chansen i powerplay. Weinstock snurrade, Sondell sköt, Löwdahl höll sig framme på returen och Jared Aulin lyfte in 2-0 i öppet mål.

Efter målet trampade Luleå upp en aning. Men perioden gick överlag till Örebros favör, som dessutom fick spela ett fyra minuter långt powerplay efter att Gartner fått en klubba över kinden. Mot slutet studsade Luleå tillbaka och lagen gick till vila med ställningen 2-0.

Om den första perioden vägde över till Örebro var den andra en total dominans från gästernas sida. Det började redan från nedsläpp, där Ledin och Olausson hade varsitt farligt avslut. Sedan följdes det upp av ett Örebro-boxplay, vilket tvingade Lundberg till att sträcka ut sin kropp på Hedmans friläge.

Med lite mindre än halva matchen spelad tvingades man sedan till ett längre uppehåll. Anledningen till det var en demolerad plexiglasruta. När spelet sedan återupptogs fortsatte Luleå att tugga på. Men Örebro stod emot, tack vare en lugn Lundberg och ett uppoffrande försvar.

Den avslutande perioden inleddes klart piggast av Örebro. Jared Aulin hade en fin kväll och passade på att bjuda på ett par dribblingsräder, som var nära att lyckas. I chansväg var det annars inte mycket att belysa. Istället ställde Örebro upp ett ordnat försvar, tog jobbet fullt ut och bjöd inte på någonting.

Allteftersom tiden led blev Luleå alltmer desperata och intensiva. Farligast var det efter att Sandström skjutit ett skott och regelrätt kaos uppstått framför Lundberg. Men Örebro redde ut det och kom även att reda ut hela matchen.

För när en felpassning sakta gled ur Örebro-zonen trampade Marko Anttila igång för att hinna upp den. Det gjorde han inte, utan Mark Owuya hann först. Men målvaktens rensning gick rakt på Anttila. Finnen tackade, tog emot och skickade in 3-0 i ett vidöppet mål. Avslutningen blev sedan ännu en fin upplevelse i ett gungande Behrn Arena.

Kvällen slutade alltså i skönsång, seger och tre poäng för Örebro Hockey. Laget går nu mot en ny vår. På lördag tar man nya kliv i jakten på lagen ovanför. Det är en jakt som bara har sett sin början.