• Huvudsponsorer

Förlust på Hovet

27 september 2013 21:24

AIK vann med 3-1 trots periodvis riktigt hyggligt spel


Det blev ingen härlig fredagskväll i Stockholm för vårt älskade Örebro Hockey. Trots spelmässigt övertag stora delen av matchen var Örebro Hockey inte riktigt nära att ta poäng. AIK vann matchen på sin bättre effektivtet när chanserna väl dök upp.

Första perioden var riktigt bra då man hade full kontroll på AIK som inte kom någonstans. Bästa läget hade Weinstock som åkte sig fri men skottet gick rakt på målvakten och ställningen var 0-0 i paus. Andra perioden började med powerplay som resulterade efter härligt klapp-klapp-spel mellan Wallace, Walter och Martin Johansson, som var sist på pucken. Målet tände dessvärre AIK och restan av andra perioden var ingen rolig historia med tre AIK-mål, en bjudning, ett turmål och ett kanonskott i taket i powerplay.

Tredje perioden var en enda lång jakt på reducering. Örebro för spelet, AIK backar hem och hade några farliga kontringar. Närmast reducering var Tim Wallace som hade öppet mål men inte lyckades få in pucken. Även om Örebro dominerar spelet gör AIK det bra i egen zon då man hela tiden är rätt placerad. Inga fler mål faller, utan matchen slutar 3-1.

Örebro Hockey får ta med sig det faktum att det inte skulle behövas särskilt mycket mer för att kunna vinna en match som denna. Vi delar ut ett extra plus till Ben Walter, innan vi bryter ihop och kommer igen.