• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Eriksson: ”Vi är så grymt stolta över vår publik”

29 december 2015 18:33

Efter gårdagens efterlängtade seger reser Örebro under onsdagen till Östergötland för årets sista match
mot tabellfyran Linköping.


Inför morgondagens match mot Linköping ringde vi upp matchhjälten från i går, Anders Eriksson. Att segern igår var viktig råder det inga tvivel om och en lyrisk Anders Eriksson berättar lite mer om känslan efter gårdagens seger:

– Oerhört viktigt att ta tre poäng efter den senaste tidens resultat och äntligen sätta stopp för den negativa trend laget haft på slutet. En förlust i går igen hade verkligen varit jobbigt.

Att det dessutom var Anders själv som fick avgöra matchen verkar dock inte ha haft någon större betydelse.

– Självklart var det oerhört kul att få göra mål med tanke på att det inte blivit så många på slutet men samtidigt spelar det ingen roll vem som gör målen så länge vi vinner matcherna.

Under vårt samtal om matchen i går väljer Anders att framhålla det fysiska spelet som den största faktorn till segern.

– Hela laget krigade på oerhört bra i går och spelade mer fysiskt än vad vi gjort på länge. Samtidigt som vi spelade fysiskt höll vi oss också i skinnet och tog inte massa onödiga utvisningar. Det gäller helt enkelt att hitta en balans i det fysiska spelet och ligga på rätt sida gränsen av vad domarna tillåter.

Vem som gick i bräschen i gårdagens match verkar det enligt Anders inte råda några som helst tvivel om.

– Marko var över hela isen igår, jag vet inte om det var någon spelare i Modo som inte fick sig en tackling av honom. När han spelar som i går får han verkligen med sig hela laget.

Att onsdagens match mot tabellfyran Linköping blir en prövning är Anders övertygad om.

– Det är ett spelskickligt lag som dessutom har bra form. Kan vi fortsätta på samma sätt som i går och ligga rätt i positionerna så kommer vi få vara chanser. Det gäller att vara effektiva och sätta dit pucken när vi får chanserna. Det är otroligt viktigt att avsluta året med en seger och bygga lite självförtroende. Vi behöver rada upp lite segrar nu och inte bara vinna någon match ibland.

På tal om det nya året och nyårslöfte säger Anders:

– Mitt mål är att träna hårdare än vad jag någonsin gjort tidigare och på så sätt komma i mitt livs form. Jag vill helt enkelt utvecklas som spelare och ständigt bli bättre.

Att stödet i Behrn Arena betyder mycket för Anders är påtagligt och innan samtalet avslutas vill han skicka en liten nyårshälsning till publiken.

– Vi är så grymt stolta över vår publik som kommer oavsett resultat. Vi har inte spelat bra på slutet men trots detta fortsätter publiken att komma. Ni betyder så ofantligt mycket för oss och ska ha grymt mycket cred.