• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

En poäng borta mot Linköping

30 december 2015 22:09

Örebro Hockey fick tillslut med sig en poäng hem till Närke efter att ha förlorat i straffläggningen mot Linköping.


Hemmalaget sätter fart direkt i första perioden men Örebro står upp bra och viker sig inte en tum. Det gruffas rejält redan innan en minut har gått när måndagskvällens stora matchvinnare Marko Anttila och Anders Eriksson skyddar sin målvakt.

Det är Linköping som pressar på offensivt inledningsvis men när Alexander Hellström, med en rejäl tryckare, tacklar ut Nichlas Hardt i båset vänder spelet till bortalagets favör.

Örebro har sedan två lysande tillfällen att ta ledningen när först Daniel Viksten inte får till något skott på ett friläge och inte långt senare när Martin Johansson trampat sig fri men David Rautio i LHC-målet räddar två gånger om.

Det är dock hemmalaget som står för första periodens enda mål när Andrew Gordon skjuter in en retur bakom Julius Hudacek i powerplay efter 17:04.

- Jag vill att vi tar mer intiativ när vi vinner puck, annars fullt godkänt, kommenterade Kent Johansson efter första perioden.

Andra perioden fortsätter i samma stil som den första med tufft och hårt spel med många tacklingar. Efter slarv i den egna zonen får Blomberg i hemmalaget ett friläge. Hudacek går dock ut långt, slajdar ner med hela kroppen och räddar läget.

När endast fyra sekunder återstår av den andra akten utökar Linköping sin ledningen, återigen efter slarvigt spel från Örebro. Denna gång är det Henrik Törnqvist som snärtar upp pucken bakom Julius Hudacek.

I tredje period är det Örebro som tar över och tillslut får man in pucken efter 06:31. Det är i ett powerplay som Daniel Viksten avlossar ett skott som Johan Wiklander läckert styr in.

Örebros press avtar något när ungefär halva perioden är spelad och Linköping börjar så smått vakna. Då kliver Johan Motin ner i offensiv zon och kyligt passar vidare till Greg Squires som nyper dit pucken i första krysset. 2-2 på resultattavlan efter 12:33.

Efter tre perioder och 5 minuters förlängning är ställningen fortfarande 2-2 och straffar får avgöra.

I straffläggningen avgör tillslut Linköping genom Rhett Rakhshani när han sätter sin andra straff. Det är dock hans första straff som blev den mycket omtalade efter matchen. Örebro protesterade mot att han gjorde en så kallad spin-o-rama. Domarna höll dock fast vid sitt beslut och efter att Daniel Viksten missat sin tredje straff så kunde Rakhshani avgöra.