• Huvudsponsorer

Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Sondell: "Många poäng kvar att spela om"

29 januari 2014 20:22

Örebro Hockey tar på torsdagen emot Växjö hemma i Behrn Arena. Inför matchen pratar Daniel Sondell tabelläge, vad som krävs för en seger och om mat och vila.


Imorgon ska Örebro Hockey ladda om och jaga nya poäng. Men laget kommer till spel med en förlust bakom sig. Gårdagens match på Hovet slutade med en poäng och seger för AIK efter förlängning, ett nederlag som var jobbigt.

– Enormt tungt. Stora delar av matchen tycker jag att vi spelade bättre än dem. I fem mot fem tycker jag inte att de har så mycket att komma med alls. Vi ger väl bort det lite med utvisningarna, tar mycket tvåor och låter dem komma in i det, resonerar Daniel Sondell om insatsen.

– Men en sån där match ska vi vinna. Vi skapar mycket chanser och ska göra fler mål. Det har väl varit problemet den senaste tiden, vi har ju gjort sex mål på de sex senaste matcherna.

Exakt hur problemet med målskyttet ska lösas är svårt att svara på, menar backen. Det är dock något som laget självklart arbetar på och pratar om vid träning. Själv menar Daniel att målflytet är något som man ibland har och ibland saknar.

Imorgon kväll breder dock nya möjligheter ut sig för Örebro. Laget tar emot Växjö hemma i alltid lika magiska Behrn Arena. Motståndet är väldigt formstarkt och har klättrat ända upp till andraplatsen i SHL-tabellen. Daniel har stor respekt för motståndet och tror på en tuff utmaning, där det gäller att hänga med.

– Vi måste verkligen komma upp i samma skridskoåkning som Växjö. De har många skickliga spelare och har gjort mycket mål på slutet. Det gäller att vi håller ihop det och inte ger bort för många lägen, de brukar ta vara på lägena de får.

Även om gårdagens poäng krympte avståndet till strecket är situationen fortsatt dyster för Örebro. Med elva omgångar kvar att spela skiljer det elva poäng upp till HV71, som dessutom har en match mindre spelad. Men det är ingenting som påverkar uppladdningen inom laget.

– Tabelläget är inte bra. Men det är inte svårt att ställa om, det är en ny match imorgon och alla är professionella. Alla vill göra sitt bästa och förhoppningsvis tar vi tre poäng. Det är många poäng kvar att spela om och vi vill vara med och kriga hela vägen, förklarar Daniel.

Med OS inom räckhåll går SHL mot ett längre uppehåll, men före det ska en hel hög med matcher avverkas. För Örebros del väntar nu fem matcher inom loppet av elva dagar. Detta gör att Daniel måste förberedda sig mer än vanligt.

– Det är säkert olika för olika killar. Men det är väldigt viktigt att få i sig allt med sömn, mat och vila så att man är redo när pucken släpps. Och den gör det varannan dag nu.

Klockan 19.00 imorgon kväll får Daniel se pucken släppas nästa gång. Då kliver han ut på Behrn Arenas is för att fortsätta SHL-äventyret med sitt lag. Tillsammans ska Örebro Hockey jaga nya poäng.