• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

Mustonen: ”Det är en fantastisk klubb och stad jag kommit till”

7 januari 2016 05:31

Efter ett svagt avslut på 2015 är det ett revanschsuget Örebro som inleder det nya året med att ta emot Malmö Redhawks i Behrn Arena under torsdagskvällen.


Inför torsdagens hemmamatch ringde vi upp Joel Mustonen för att höra hur läget var. Joel som kom till Örebro inför säsongen har tidigare meriter från både Skellefteå AIK och senast Pelicans i den finska hockeyligan.

När vi under onsdagskvällen når Joel är han precis hemkommen efter ett biobesök.

– Jag, tjejen och Daniel Viksten var precis och såg den nya Star Wars. Jag är väl inte så insatt egentligen men det är alltid kul att göra något de kvällar man inte spelar match.

Att det är en spelsugen Mustonen råder det inga tvivel om.

– Efter matchen mot Linköping förra onsdagen har vi varit lediga i två dagar och bara tränat resterande dagar. Det ska bli riktigt kul att äntligen få spela match igen. Det har varit fartfyllda träningar nu de sista dagarna och hela laget har verkligen varit på tårna. Vi ser verkligen fram emot omstarten nu och matchen mot Malmö i morgon.

Torsdagens motståndare Malmö Redhawks har varit något av ett mardrömsmotstånd för Örebro hittills under säsongen. De tidigare mötena har slutat i två förluster, 4-0 i Malmö i den andra omgången och dessutom en 3-1 förlust hemma i Behrn Arena i slutet av oktober.

– Vi har haft väldigt svårt mot Malmö precis som du säger. Jag vet inte riktigt varför om jag ska vara helt ärlig men på något vänster har vi krånglat till det mot lagen längre ner i tabellen. Det känns som vi ibland får lite problem när vi ska föra matcherna mot lag som spelar lite mer defensivt.

Trots de tidigare förlusterna tror sig Mustonen ha receptet klart för hur man slår skåningarna.

– Jag tror det gäller för oss att hålla i pucken och spela smart. Vi har haft en tendens att tappa pucken i egen zon och blivit straffade. Kan vi minimera onödiga misstag och dessutom bättra på effektiviteten framåt har vi en väldigt bra chans att ta tre poäng. Vi är i grund och botten ett spelskickligt lag men i och med att resultaten varit lite upp och ner på slutet gäller det att hålla oss till ett enkelt spel och sedan bygga vidare från detta när segrarna kommer.

Mustonen har nu spelat en halv säsong med klubben och trivs enligt egen utsago som fisken i vattnet.

– Det är en fantastisk klubb och stad jag kommit till. Det dröjde inte många timmar innan jag kom in i gruppen och jag har fått ett flertal vänner i laget som jag också umgås med privat. Detta har gjort att jag också lärt känna staden på ett bra sätt och börjar känna mig riktigt hemmastadd. Min flickvän ska börja spela för KIF Örebro så målet är att bli kvar i både staden och klubben en längre tid.

Trots en bra start på säsongen anser sig Mustonen kunna betydligt bättre.

– Det har varit lite av en berg- och dalbana. Det gick väldigt bra de första 15 matcherna. Efter min avstängning har jag dock inte riktigt hittat tillbaka till mitt spel och i takt med att laget dippat i form har också min egen form varit svag. Däremot är jag övertygad om att vi kommer igen och laget har jobbat oerhört hårt nu i mellandagarna.

Att Finland under tisdagen vann JVM är inget som passerat obemärkt förbi.

– Jag är ju finsk medborgare så självklart är det otroligt roligt att Finland vann. Jag har själv spelat juniorlandskamper så givetvis har jag följt lagets framgångar både i år och tidigare år.

På frågan om Mustonen har något att berätta om sig själv som Örebro publiken inte redan vet svarar han:

– Ja vad skulle det vara. Skriv det som jag sa innan, att min tjej Elin Johansson spelar i KIF Örebro det tror jag inte så många har koll på. Eftersom jag vet att många av våra supportrar också gillar fotboll tycker jag de borde titta när tjejen spelar.

Trots att säsongen hittills inte riktigt gått som det var tänkt för laget ser Joel ingen anledning till att sänka klubbens förväntningar på resten av säsongen.

– Jag förväntar mig att vi når vår målsättning om slutspel. Jag är helt övertygad om att vi tar oss dit förutsatt att vi hittar den balans laget haft tidigare. I ett slutspel kan vad som helst hända och vi har som sagt bra statistik mot topplagen i serien.