• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Örebro föll i händelserik match

7 januari 2016 22:37

Trots ledning inför sista perioden orkade inte hemmalaget hela vägen och fick tillslut nöja sig med en poäng efter att kanadensaren Eric Himelfarb avgjorde i förlängningen.


Det var ett Örebro som för kvällen kom till start utan Joonas Jalvanti, Johan Adolfsson och Greg Squires. Pappersarbetet för nyförvärvet Justin Hodgman var inte helt klart till kvällens match. Gästande Malmö Redhawks kom i sin tur till start utan skadade Mattias Persson, Henrik Hetta, Joey Tenute och Oscar Alsenfelt.

Matchen
Att det varit uppehåll den senaste veckan var inget som märktes i inledningen av matchen. Matchen inleddes i ett intensivt tempo och lagen bytte chanser med varandra. Allra närmast i inledningen var bortalagets Björn Svensson men Hudacek kunde avstyra.

8.12 in i den första perioden tar Örebro ledningen. Det är Anttila som ger hemmalaget en smakstart på matchen. Finländaren kommer tillsammans med Eriksson två mot en men väljer att skjuta själv. Avslutet är kliniskt och letar sig in i nätmaskorna bakom Gunnarsson i bortamålet. Assistpoäng på målet till Kalle Olsson och Bobbo Petersson. Örebro får energi av ledningsmålet och sätter de närmsta minuterna hård press på bortalaget som inte kan göra något annat än att slå ifrån sig pucken.

Med drygt fem minuter kvar av den första perioden drar Ekbom på sig matchens första utvisning. Ekbom ställer till det för sig själv i offensiv zon och tar ett slarvigt avslut som träffar Malmöspelare. Ekbom tvingas till följd av detta ta till ojusta medel i hemjobbet och utvisas två minuter för hakning. Örebro klarar dock av utvisningen på ett formidabelt sätt och får till och med några halvchanser att skapa något framåt. Allra bäst chans får Löwdahl och Viitaluoma i ett två-mot-ett-läge men Meech i bortalaget lyckas bryta Löwdahls passning.

Med bara sekunder kvar av den första perioden är hemmalaget nära att utöka ledningen sedan Johansson serverat Viksten i slottet. Skottet styrs dock olyckligtvis upp i skyddsnätet bakom målet.

En mycket sevärd och fartfylld första period slutar 1-0 till Örebro. Bortalaget började piggt och skapade några halvchanser men efter Anttilas ledningsmål tog hemmalaget över rejält och i avslutningen var det Örebro för hela slanten. Skottstatistiken 7-6 i hemmalagets favör efter första.

Precis som den första perioden inleds också den andra i ett högt tempo. Trots en intensiv inledning på den andra perioden lyser de där riktigt klara chanserna med sin frånvaro.
7.38 in i den andra perioden får bortalaget sin första utvisning. Det är Meech som får sätta sig på botbänken efter att han trippat Mustonen. Örebro hittar inte några lösningar i anfallszon och Malmö klarar av det numerära underläget utan att förta sig.

Knappt elva minuter in i den andra perioden får Lehtonen en jättechans sedan en studsande puck turligt hittat fram till finländaren. Lehtonen försöker dra Gunnarsson i bortamålet men får inte upp pucken i avslutningsläget. Två minuter senare är Frederik Storm bara millimeter ifrån att kvittera men pucken träffar stolpen bakom Hudacek i hemmamålet. Strax efter Storms chans drabbas Örebro av ett lagstraff sedan man gjort ett märkligt byte och blivit sex man på isen. Örebro klarar även detta numera underläge på ett fint sätt och skapar även denna gång en riktigt het målchans då Eriksson frispelar Olsson. Gunnarsson står dock för en vass räddning på Olssons avslut.

Bara tre minuter efter att Örebro blivit fulltaliga drar man återigen på sig en utvisning efter att Malmö satt rejäl press nere i hemmalagets zon. Det är Eriksson som denna gång får sätta sig i utvisningsbåset två minuter för hakning. Trots rejäl press från bortalaget lyckas Örebro freda målet och gå till pausvila med en fortsatt intakt 1-0 ledning.

Om den första perioden var Örebros gick den andra till gästerna, vilket också skottstatistiken 6-10 indikerar.

Johan Wiklander inför den tredje perioden.
- Jag tycker det är en bra match. Vi krigar hårt i dag. Vi ska försöka komma upp i lite bättre intensitet nu i den tredje perioden bara. Det är viktiga poäng i tabellen och mycket att spela om. Det gäller att se till att inte göra några misstag nu här i den sista perioden.

I början av tredje perioden kommer hemmalaget undan med blotta förskräckelsen. Det är Galiardi som får in pucken i mål men målet döms bort för hög klubba. Istället för att bli målskytt åker Galiardi ut två minuter för crosschecking. Inte heller denna gång lyckas Örebro få till spelet i numerärt överläge och Malmö kan på ett förhållandevis lätt sätt klara ut situationen med en man mindre på isen.

Det är bortalaget som är det hetare laget i inledningen av den tredje perioden och när klockan tickat upp till 4.37 kommer så kvitteringen genom Kent McDonell. Hudacek är skymd och helt chanslös när pucken letar sig in i klubbhandskrysset. Passningspoäng till den tidigare Örebrospelaren Stefan Warg.

I slutet av den tredje perioden drar hemmalaget på sig två utvisningar tätt följda av varandra. Trots total kalabalik framför Hudacek lyckas man klara av fyra minuter i numerärt underläge och ta matchen till förlängning.

Förlängningen blir dock inte långvarig och redan efter dryga minuten frispelas bortalagets Eric Himelfarb. Kanadensaren gör inga misstag och överlistar Hudacek i hemmamålet.