• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Örebro Hockey ska storma vidare

4 oktober 2013 17:11

Efter segern i Göteborg placerar sig Örebro Hockey högre upp än någonsin i SHL-tabellen. På lördagseftermiddagen jagar klubben vidare mot nya triumfer. MODO kommer på besök till Behrn Arena, när Örebro kliver in i den nionde omgången.


Det har så här långt varit en fantastisk vecka för Örebro Hockey med dubbla segrar, sex fräscha poäng och endast ett insläppt mål. Efter gårdagens 3-0-seger borta mot Frölunda tog man steget upp till fjärdeplatsen i SHL, en placering man visat sig vara väl värda. Det är dessutom en placering som spelarna själva har svårt att ta till sig.

– Jag trodde ju inte det här före säsongen. Visst hade jag en känsla av att vi skulle kunna överraska, men inte på det här viset, berättar gårdagens hjälte Henrik Lundberg.

Tillsammans med ett ständigt kämpande och disciplinerat försvar höll Henrik tätt i gårdagsmatchen. Nollan i Scandinavium innebar Henriks andra för den här säsongen, och allt som allt har han endast släppt in tre mål på lika många matcher. Det är därför med all rätt som den unge målvakten är nöjd med sitt spel under säsongsinledningen.

– Det har känts riktigt bra faktiskt. Jag är ju ny i de här sammanhangen, så jag försöker hela tiden att arbeta på och fortsätta att utvecklas, förklarar han.

En annan som måste arbeta på i dessa matchtäta dagar är lagläkaren Ulf Nordström. Med tre matcher snudd på varje vecka är det ett hårt program för spelartruppen. Men att det tuffa spelschemat skulle orsaka slitage stämmer inte enligt lagläkaren, som framhåller spelarnas goda fysik och förklarar att de är tränade för att klara av det här. Det innebär dock inte att Ulf går sysslolös.

– Det krävs en ständig avvägning mellan bra kost, vila och rätt form av träning. Vi har ett bra träningsprogram som vi följer, och jag stämmer hela tiden av med ledarstaben hur situationen är, berättar Ulf om hur arbetet går till för att hålla truppen fräsch.

Imorgon väntar nästa test för Örebro, då MODO kommer på besök till staden. Norrlandsklubben har inlett säsongen ojämnt och vilar för närvarande på tionde plats i tabellen. Men Henrik Lundberg ser fram emot en tuff och tight batalj, en beskrivning som han tycker passar in på de flesta seriematcherna. Vem som får chansen att vakta målet imorgon är dock inte officiellt ännu.

– Det är inte klart än. Du får fortsätta spekulera i det, skrattar Henrik.

På skadefronten ger lagläkaren även en rapport inför MODO-mötet.

– Det ser gynnsamt ut. Vi har inga nytillkomna skador utan det är samma killar som haft problem tidigare, berättar Ulf.

Imorgon klockan 16.00 smäller det i Behrn Arena. Den röda maskinen har redan tagit hela hockey-Sverige med storm, men imorgon ska de visa att den stormen inte är över. Örebro Hockey är en klubb som inte nöjda ännu. Örebro Hockey är en klubb som vill ha mycket, mycket mer.