• Huvudsponsorer

Örebro Hockey värvar från SVT

13 januari 2016 10:00

Örebro Hockey fortsätter att satsa och anställer en kommunikationschef med fokus på digitala kanaler. Tidigare sportjournalisten Johan Arvidsson värvas till den nya moderna rollen.


Samtidigt som Filip Nyängen lämnat sin tjänst som press- och medieansvarig väljer Örebro Hockey att satsa på en ny övergripande kommunikationsroll med tydligt fokus på innehåll i digitala kanaler och varumärkesbyggnad i sociala medier.

34-årige Johan Arvidsson, redaktör på SVT Örebro, anställs och får även en profilerad roll i klubbledningen.

– Det ska bli inspirerande att fortsätta utveckla Örebro Hockeys digital mediahus och extra kul att Örebro Hockey prioriterar värdet av att bygga relation med sina följare i olika kanaler. Mycket görs redan väldigt bra. Inte minst på Instagram med snabbt över 11 000 följare och genomslaget för Hudashow, säger Johan Arvidsson

– Nu handlar det om att utveckla innehållet på de olika digitala plattformarna och hitta nya vägar att synas på. Ju närmare laget vi kommer – desto mer intressant blir förstås innehållet, säger Arvidsson, som har 17 år bakom sig som sportreporter på bland annat Nerikes Allehanda, Sportbladet, TT och tidningen Folket i Eskilstuna. Han har bland annat bevakat SHL, Tre Kronor och NHL.

– I det outtröttliga informationsflödet som finns i dag är det viktigt att förstå våra målgruppers beteenden på sociala medier och hur vi bäst lånar deras tid och uppmärksamhet, säger Arvidsson och fortsätter:

– Stort fokus blir givetvis att plattformsoberoende utveckla berättandet om laget, klubben och profilerna runt den. Jag är en tävlingsmänniska som hoppas dra nytta av de många pigga kreativa krafter som finns i klubben och inte minst i näringslivet. Det är en resa vi gör och utvecklar tillsammans över tid, säger Arvidsson.

Johan prisades under våren i Wien tillsammans med två tidigare kollegor på NA efter att ha vunnit ett internationellt tidningspris inom onlinejournalistik på European Newspaper Award. Den digitala longreaden handlade om Örebro Hockey-supportern Jimi Fritzes långa väg tillbaka från en svår stroke.

Johan Arvidsson kommer att tillträda som kommunikationschef någon gång i mitten av februari.

– Jag haft en otroligt rolig och givande tid på SVT och vill tacka alla proffsiga medarbetare som förgyllt mina dagar, säger han.

– Vi välkomnar Johan till Örebro Hockey och i och med denna rekrytering hoppas jag att Örebro Hockey kan bli ledande på att plattformsoberoende nå ut till våra supportrar, partners och övriga intressenter på ett effektiv och intressant sätt, säger Pontus Gustafsson, General Manager i Örebro Hockey.