• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Hodgman: "Ska köra skiten ur mig i vartenda byte på isen"

13 januari 2016 20:57

Justin Hodgman är Örebro Hockey senaste nyförvärv som i vår intervju inför matchen berättar om första tiden i staden, uppväxten i Kanada, att spela mot superstjärnor i NHL och om målsättning på resterande delen
av säsongen.


Inför torsdagens match ringde vi upp nyförvärvet Justin Hodgman. Efter en utdragen process med arbetstillstånd ska nu migrationsverket handlägga ärendet i morgon (torsdag) och enligt Örebros General Manager Pontus Gustafsson är förhoppningarna stora på att Justin är spelklar till morgondagens möte mot HV71. Hursomhelst råder det dock inga som helst tvivel om att det är en spelsugen Justin Hodgman.

– Det stämmer att det krånglat lite med pappersarbetet vid min övergång men förhoppningsvis hinner allt bli klart i tid till matchen mot HV71. Jag är väldigt spelsugen nu och kan knappt vänta på att få spela inför en entusiastisk hemmapublik. Jag har hört mycket från spelarna i laget om att fansen ska vara något alldeles extra här i Behrn Arena.

Att Justin kommit in bra i truppen är något han tar upp omgående i vårt samtal.

– Det är en helt fantastisk grupp av individer och jag har inget ont att säga om någon. Varenda person i klubben har välkomnat mig med öppna armar och jag känner mig otroligt priviligierad som fått komma hit till Örebro. När jag kom till klubben förra veckan var det egentligen bara Joonas Jalvanti som jag hade koll på sedan tidigare då vi spelade tillsammans i Pelicans. Nu en vecka senare har jag bra koll på de flesta i laget och varit ute och ätit med både Marko och Gregs familjer. Johan Adolfsson, Johan Wiklander och Henrik Löwdahl har hjälpt mig på alla sätt man kan tänka sig sedan jag kom hit. Jag vet att jag har glömt att nämna flera personer nu, men det är så många namn att ha koll på så här i början.

Restaurangbesök är något som ligger den nyblivna Örebroaren varmt om hjärtat och han har enligt egen utsago hittat ett par riktiga pärlor redan.

– När jag kom till Örebro trodde jag att utbudet skulle vara litet med tanke på stadens storlek men jag börjar inse att det finns ett flertal riktigt bra restauranger här. Jag har varit på Java, Wongs och Texas Longhorn för att nämna några och samtliga har varit väldigt bra. Texas Longhorn påminner lite om maten där hemma med stora biffar och stekar vilket jag älskar. Sushi Yama är ett annat ställe som jag blev positivt överraskad av. Jag älskar sushi och asiatisk mat. Det verkar finnas många bra restauranger och känner jag mig själv kommer jag nog hinna testa de flesta på bara några veckor.

Trots att Justin kommit till en av Sveriges största städer är han fascinerad av hur litet Örebro är.

– När jag kom hit blev jag först lite förvånad över hur liten staden egentligen är men då kommer jag närmast från Chicago som har flera miljoner invånare. Jag försöker gå runt och lära mig hitta i staden för tillfället och då är det faktiskt ganska bra att staden är så liten som den är. Jag måste dock säga att det är en väldigt trevlig och vacker stad av det jag sett hittills.

Samtalet glider efter ett tag in på Justins uppväxt i Brampton som är en kanadensisk stad med ungefär en halv miljoner invånare. Brampton är i sin tur en del av Torontos storstadsområde. Med en uppväxt i Toronto som av många klassas som hockeyns hemstad var det aldrig några tvivel om att Justin skulle bli just hockeyspelare.

– Hela mitt liv har jag drömt om att bli hockeyspelare och även om vägen dit inte varit spikrak alla gånger har jag egentligen aldrig släppt drömmen. Jag är så otroligt intresserad av allt som har med hockey att göra och sedan barnsben har jag studerat spelet in i minsta detalj. Det är verkligen en dröm att kunna leva på att göra det bästa jag vet. Det är svårt att inte känna en oerhörd tacksamhet för att få vara där jag är i dag.

Trots en uppväxt i hockeyns Mecka är Justin ingen supporter av Torontos stolthet Toronto Maple Leafs utan skrattar mest när han får frågan.

– Min släkt kommer från Montreal och många bor kvar där än i dag. Det är väl egentligen lite märkligt att vara uppvuxen i närheten av Toronto och hålla på den största rivalen, men jag uppfostrades helt enkelt i en familj där det inte fanns några alternativ.

Förra säsongen spelade Justin fem matcher i NHL med Arizona Coyotes och svarade för ett mål. Att drömmen om NHL fortfarande lever och är något Justin kämpar för är påtagligt under vårt samtal.

– Det är världens bästa hockeyliga. Jag skulle väl vara dum om jag sa att jag inte ville testa på det igen, men samtidigt är jag oerhört glad över att vara i Örebro och ska verkligen ge allt för klubben och fansen. Jag kommer ihåg känslan när jag gjorde mitt hittills enda mål i NHL mot Florida Panthers och jag är övertygad om att det kommer bli starka känslor även vid mitt första mål för Örebro.

Trots att det finns en hel uppsjö av bra spelare i SHL är det inga tvivel om att Justin redan mött de allra bästa inom sporten.

– I min näst sista match i NHL mötte jag Sidney Crosby och i min sista Ovechkin. Jag tror Ovechkin gjorde fyra poäng i den matchen och jag kan bara konstatera att det är helt otroligt hur bra hockeyspelare det finns. När jag var i Ryssland spelade jag i samma lag som Evgeni Malkin och vi gjorde en hel del byten tillsammans. Det är inte förrän man ser de här världsspelarna riktigt nära som man förstår hur bra de egentligen är. Även om jag vet att SHL inte är en riktigt lika bra liga som NHL vet jag att det finns oerhört många bra spelare här i Sverige. Det räcker med att gå in i vårt omklädningsrum i Örebro så hittar man flera spelare som har allt som krävs.

När vi pratar om den resterande delen av säsongen är det en målmedveten Justin som säger:

Topp tio är absolut minimum. Jag vet att vi har en hel del poäng upp till topp sex men samtidigt är jag övertygad om att vi har vad som krävs för att hamna där. I ett slutspel kan vad som helst hända och bara vi tar oss dit kommer vi bli väldigt svårslagna. Vi har två riktigt bra målvakter, spelskickliga backar och forwards som är beredda att göra vad som helst för att vinna. Ja jag tror helt enkelt att vi har en perfekt kombination av spelare för att kunna gå riktigt långt i ett slutspel.

Innan samtalet tar slut passar Justin på att ge Örebropubliken en liten hälsning.

– Jag är så glad att få vara en del av den här klubben och organisationen. Jag kan inte lova er hur många poäng jag kommer göra men ni har mitt ord på att jag ska göra mitt bästa och köra skiten ur mig i vartenda byte på isen. Jag såg vår senaste match mot Djurgården och jag vet hur mycket det här laget kan åstadkomma bara vi jobbar tillsammans. Det ska bli oerhört kul att börja det här äventyret och träffa alla fantastiska fans som jag hört så mycket om.