• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Effektivt Örebro nollade HV71

14 januari 2016 22:26

Örebro Hockey tog under torsdagskvällen sin andra raka seger efter tre vackra mål och ett målvaktsspel av absolut högsta klass.


Strax efter 15-tiden på torsdagen blev det som vi alla väntat på klart. Efter den senaste veckans pappersstrul gav migrationsverket under eftermiddagen klartecken för kanadensarens arbetstillstånd. Hodgman som valt nummer 61 tog kvällen till ära plats i förstakedjan tillsammans med Daniel Viksten och Martin Johansson.

Hemmalaget kom till start utan skadade Johan Adolfsson, Henrik Löwdahl och avstängde Alexander Hellström. Greg Squires som missat lagets två senaste matcher på grund av sjukdom var i kväll tillbaka i kedjan med Johan Wiklander och Libor Hudacek. Bortalaget kom i sin tur till start utan Adam Almquist, Kevin Stenlund, Simon Karlsson, Björn Melin, Ryan O´Byrne, Teemu Laine och Alexander Johansson.

Matchen
Trots en intensiv start på den första perioden från båda lagen lyste de där riktigt klara chanserna med sin frånvaro. Närmast att sätta dit pucken i inledningen av matchen var gästernas Simon Önerud som avslutade själv i ett två mot ett-läge. Avslutet var dock inte det bästa och Julius Hudacek lyckades plocka pucken utan några större besvär. Ungefär sju minuter in i den första perioden tar Örebro tag i taktpinnen rejält och sätter hård press i gästernas zon. Till följd av detta åker gästernas Kristofer Berglund ut för en slashing med tio minuter spelade. En så kallad taktisk utvisning från Berglund som slashade Wiklander över handsken precis när han bara skulle lägga in pucken i mål. Hemmalaget är sedan otroligt nära att ta ledningen i det numerära överläget då Weinstock skjuter och Squires störtar på returen, men amerikanen får inte till avslutet och Ersberg kan parera.

Marcus Weinstock sammanfattar den första perioden.
- Vi gör en helt okej period tycker jag. Laget har spelat bra de senaste matcherna. Vi spelar oss ur zonen på ett bra sätt men måste bli lite kvickare och sätta dit pucken när vi får chanserna.

En jämn första period vilket också skottstatistiken 11-9 indikerar.

I inledningen av den andra perioden är det bortalaget för hela slanten och hemmalaget har förtvivlat svårt att få kontroll på pucken. Efter drygt sju minuter av den andra perioden ställer Motin till det rejält för sig själv och gästernas Martin Thörnberg blir fri med Hudacek. Hudacek är dock iskall och väntar ut Thörnberg som tillslut inte vet var han ska skjuta utan träffar slovaken i målet.

Trots intensiv press från bortalaget ger Libor Hudacek hemmalaget ledningen 11.49 in i den andra perioden. Hudacek tar tillvara på slarv i bortalaget och flyger fram på isen med pucken. Hudacek står sedan för en delikat dragning innan han iskallt lyfter in pucken med en backhand bakom en chanslös Ersberg i bortamålet.

Direkt efter målet får hemmalaget energi och sätter hård press på gästernas backar. Örebro skapar en del halvchanser men det vill sig inte riktigt i avsluten. Närmast att sätta dit pucken är Squires som med några snygga dragningar lurar upp Chris Campoli på läktaren innan han skickar iväg ett tungt skott på mål.

Med fem minuter kvar att spela av den andra perioden missar Brithén pucken helt och Anttila och Olsson kommer två mot en. Anttila skjuter själv och siktar på krysset men pucken smiter förbi stolpen med någon decimeter.

Med knappt två minuter kvar av den andra perioden åker Campoli ut för puck-out. Hemmalaget får dock inte riktigt fast pucken i anfallszon och gästerna kan på ett förhållandevis lätt sätt reda ut det numerära underläget.

Även den tredje perioden inleddes i ett rasande tempo med ett frenetiskt jagande bortalag. Hemmalaget lyckades dock täta till bra i mittzonen och gästerna hade förtvivlat svårt att skapa några klara chanser.

5.25 in i slutperioden utökade hemmalaget sin ledning genom Joel Mustonen. Mustonen får köpa en fin årgångswhisky som tack till sin landsman Viitaluoma. Viitaluoma stod för en mycket fin prestation innan han serverade Mustonen i slottet. Mustonen gjorde i sin tur inga som helst misstag utan tog i för kung och fosterland och skickade in en riktig projektil bakom Ersberg i bortamålet.

Bara minuten efter Mustonens mål är gästerna nära att reducera men Hudacek kommer ut stort och räddar en dubbelchans från Martin Thörnberg.

Ett smart spelande Örebro spelar sedan av den tredje perioden utan att egentligen ge bortalaget minsta möjlighet att komma in i matchen. Bortalaget skapade visserligen några halvchanser i slutskedet av matchen men i dag hade Hudashow helt enkelt bestämt sig för att inget skulle passera mållinjen. Istället kunde Weinstock punktera matchen 17.21 in i slutperioden efter ett mycket fint skott i krysset.

En belåten Kent Johansson sammanfattade matchen på presskonferensen.
- Det är en underhållande första period där spelet är jämnt. I början av den andra perioden är vi näst intill utspelade men lyckas trots detta ta ledningen. Efter ledningsmålet tycker jag att vi spelar upp oss och lyckas till slut också vinna matchen. Vi lyckas vinna matchen i dag mycket tack vare vår effektivitet och att Julius spikar igen i kassen. Det är en väldigt skön seger och jag hoppas vi kan rida vidare på detta nu.