• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

Mållöst Örebro förlorade

4 februari 2014 21:31

Tisdagen blev en både mållös och poänglös kväll. Hemma i Behrn Arena förlorade Örebro Hockey med 0-1 mot Modo. Närmast en kvittering var Tim Wallace, som åtta minuter före slutet prickade stolpen.


Tisdagskvällens drabbning i Behrn Arena inleddes med ett tidigt powerplay för gästande Modo. Nära kom laget också, men Richie Regehrs direktskott gick i stolpen. Modo var även starkast i upptakten av matchen och Örebro tvingades slå ifrån sig mycket. Men ju längre perioden led desto mer växte man in i det hela.

En lång lyftning studsade fram till lagkapten Löwdahl, men skottet parerades av Linus Ullmark. Även Weinstock fick se sitt skott räddas av målvakten. Åt det andra hållet var det som farligast när Robin Gartner med en huvudlös passning gav Skröder fritt fram. Lyckligtvis klev Tim Sandberg fram, vilket gjorde att lagen gick till vila mållösa.

Den andra akten fick en mer fysisk start. Örebro låg fortsatt rätt i försvarsspelet, något man skulle göra matchen igenom, och inget av lagen skapade några nämnvärda chanser.

När nästa halva matchen var spelad kom Örebro in i en stark period. Kalle Olsson och Tim Wallace fick en dubbelchans, men det var åt det andra hållet som målet skulle komma. Med matchuret på 9.09 klev Önerud genom zonen och sköt 0-1 mellan benen på Tim-Tim.

Mot slutet av perioden hade Modo det mesta, ja för att inte säga allt. Tim-Tim höll laget kvar i matchen, kanske allra främst via frilägesräddningen på Ritola. Modo fick även ett mål bortdömt och Örebro kunde hålla ut till periodvilan.

Den tredje och avslutande perioden fick ett högt tempo. Wallace hade ett farligt skott i inledningen, på pass från Anttila. Därefter följde några minuter av utvisningskaos, där båda lagen fick besöka botbänken flera gånger om.

Under den sista halvan av perioden öppnade spelet upp sig. Skröder fick ett nytt friläge, denna gång i powerplay, men Tim-Tim satte återigen stopp. Med åtta minuter kvar att spela fick även Örebro sitt jätteläge. Efter ett fint, snabbt anfall vispade Wallace till, men i stolpen och ut.

Den chansen blev även Örebros sista riktigt heta. Laget gav allt på slutet, chansade med tom målbur sista två minuterna och pressade på. Men den där riktiga forceringen uteblev och den så förlösande kvitteringen kom aldrig.

Summan av denna kardemumma blev alltså noll mål och en mycket tung förlust. Men Örebro Hockey samlar ny kraft och på torsdag flyger man norrut. Till marker man känner till och till en arena man redan triumferat i. På torsdag fortsätter SHL-äventyret borta mot Skellefteå.