• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Mållöst Örebro förlorade

4 februari 2014 21:31

Tisdagen blev en både mållös och poänglös kväll. Hemma i Behrn Arena förlorade Örebro Hockey med 0-1 mot Modo. Närmast en kvittering var Tim Wallace, som åtta minuter före slutet prickade stolpen.


Tisdagskvällens drabbning i Behrn Arena inleddes med ett tidigt powerplay för gästande Modo. Nära kom laget också, men Richie Regehrs direktskott gick i stolpen. Modo var även starkast i upptakten av matchen och Örebro tvingades slå ifrån sig mycket. Men ju längre perioden led desto mer växte man in i det hela.

En lång lyftning studsade fram till lagkapten Löwdahl, men skottet parerades av Linus Ullmark. Även Weinstock fick se sitt skott räddas av målvakten. Åt det andra hållet var det som farligast när Robin Gartner med en huvudlös passning gav Skröder fritt fram. Lyckligtvis klev Tim Sandberg fram, vilket gjorde att lagen gick till vila mållösa.

Den andra akten fick en mer fysisk start. Örebro låg fortsatt rätt i försvarsspelet, något man skulle göra matchen igenom, och inget av lagen skapade några nämnvärda chanser.

När nästa halva matchen var spelad kom Örebro in i en stark period. Kalle Olsson och Tim Wallace fick en dubbelchans, men det var åt det andra hållet som målet skulle komma. Med matchuret på 9.09 klev Önerud genom zonen och sköt 0-1 mellan benen på Tim-Tim.

Mot slutet av perioden hade Modo det mesta, ja för att inte säga allt. Tim-Tim höll laget kvar i matchen, kanske allra främst via frilägesräddningen på Ritola. Modo fick även ett mål bortdömt och Örebro kunde hålla ut till periodvilan.

Den tredje och avslutande perioden fick ett högt tempo. Wallace hade ett farligt skott i inledningen, på pass från Anttila. Därefter följde några minuter av utvisningskaos, där båda lagen fick besöka botbänken flera gånger om.

Under den sista halvan av perioden öppnade spelet upp sig. Skröder fick ett nytt friläge, denna gång i powerplay, men Tim-Tim satte återigen stopp. Med åtta minuter kvar att spela fick även Örebro sitt jätteläge. Efter ett fint, snabbt anfall vispade Wallace till, men i stolpen och ut.

Den chansen blev även Örebros sista riktigt heta. Laget gav allt på slutet, chansade med tom målbur sista två minuterna och pressade på. Men den där riktiga forceringen uteblev och den så förlösande kvitteringen kom aldrig.

Summan av denna kardemumma blev alltså noll mål och en mycket tung förlust. Men Örebro Hockey samlar ny kraft och på torsdag flyger man norrut. Till marker man känner till och till en arena man redan triumferat i. På torsdag fortsätter SHL-äventyret borta mot Skellefteå.