• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Viksten: ”Jag trivs helt enkelt i Örebro”

15 januari 2016 17:11

Inför lördagens match mot Brynäs ringde vi upp målkungen Daniel Viksten. Morafostrade Viksten gör sin andra säsong i klubben och toppar lagets interna poängliga med sina 25 poäng (11 mål och 14 assist). Det blev ett samtal som kom att handla om nyförvärvet Justin Hodgman, kärleken till fansen och målet att hela tiden bli bättre.


När vi får tag på Daniel under fredagseftermiddagen har han precis kommit hem från träningen och det är en glad Daniel som sammanfattar gårdagens seger för oss.

– Det känns väldigt bra. Jag tycker vi gjorde en bra match i går även om HV71 givetvis också hade sina chanser. Det känns alltid lite extra att vinna på hemmais.

Att laget efter en lite jobbig höstsäsong nu tagit två raka segrar är enligt Daniel ingen tillfällighet.

– Vi hade det väldigt jobbigt i framförallt december och gjorde många onödiga misstag som vi också blev straffade för många gånger. Vi har jobbat mycket på träningarna med spelet i egen zon och det har gett resultat. Sedan handlar ju väldigt mycket om självförtroende i hockey som i precis allt annat i livet. När vi vunnit några matcher vågar man helt enkelt ta lite snabbare beslut på isen.

Inför lördagens möte med serietrean tror sig Daniel ha receptet för seger.

– Det är ett otroligt skickligt lag som överraskat lite under säsongen hittills. Brynäs spelar väldigt bra hockey precis som Frölunda och Skellefteå. Brynäs har dessutom bra form så det är klart det kommer bli en riktigt tuff match men samtidigt är det precis dessa matcher laget varit som bäst. Spelar vi bra i egen zon och är lika effektiva som vi var i går så har vi en väldigt bra chans att vinna matchen.

Att Örebro Hockey spelar bra mot de bästa lagen och sämre mot de lite svagare lagen är något som de flesta känner till vid det här laget. Daniel har dock svårt att sätta fingret på varför.

– Det är konstigt men ibland blir det väl bara så tror jag. Om jag ska ge någon förklaring till varför så kan jag tänka mig att vårt spel passar mot lag som har lite mer puck och försöker spela sig ur varje situation på isen. Vi har ett lag med många snabba och kvicka spelare vilket har lönat sig mot topplagen många gånger.

Trots att han blev poänglös i sin debut i går är Daniel helt övertygad om att nyförvärvet Justin Hodgman kommer lyckas i klubben.

– Justin är en väldigt bra spelare som påminner lite om Derek som var här förra säsongen. Justin är en otroligt smart spelare som hjälper backarna på ett väldigt bra sätt på isen. Den farten Justin har med sig in i anfallszon underlättar väldigt mycket för mig och Martin i vårt spel. Jag tycker Justin gjorde det riktigt bra i går med tanke på att det var hans första match och jag är helt övertygad om att han bara kommer bli bättre.

Daniel som gör sin andra säsong i klubben och dessutom toppar lagets interna poängliga trivs utmärkt i staden och klubben.

– Jag trivs otroligt bra i den här klubben och har gjort det från minut ett. Det är något alldeles speciellt med våra fans. De kommer och stöttar laget precis lika mycket även när det går lite tyngre för oss. Staden är också helt fantastisk och jag tror att det är en väldigt viktig del i att det gått så bra för mig här i Örebro. Jag trivs helt enkelt i Örebro, både på och utanför isen.

Daniel toppar inte bara poängligan utan är även lagets bästa målskytt med sina elva mål hittills under säsongen.

– Jag har nog egentligen varit en målskytt hela min karriär. På något sätt har jag alltid gjort fler mål än assist. Det är alltid kul att göra mål och assist men det viktigaste är givetvis att laget vinner matcherna.

Även om Daniel har en poängstark säsong bakom sig strävar han efter att hela tiden bli bättre och vet vilka sidor han måste utveckla.

– Jag vill givetvis utveckla allt i mitt spel, man blir aldrig fulländad som hockeyspelare. Det finns givetvis delar i mitt spel som är lite sämre än andra och att bli starkare och kunna hålla i pucken på ett bättre sätt är delar som jag jobbar med dagligen. Någonstans ligger mina styrkor i det offensiva spelet och det är också där jag lägger allra mest fokus på att utveckla mitt spel. Jag hoppas kunna bli lite jämnare i mitt spel och bidra i varje byte på isen.

Trots att laget vunnit två raka matcher tror Daniel att nyckeln till en lyckad vårsäsong ligger i att ta en match i taget.

– Vi får inte stirra oss blinda på tabellen utan måste försöka ta en match åt gången. Att ta tre poäng i nästa match är vad allt handlar om och sedan kan man möjligtvis bygga vidare därifrån. Vi hade en bra vårsäsong förra året och min förhoppning är att vi kommer ha det även i år. Det är en tight tabell om man bortser från de två topplagen och med några raka segrar har vi häng på toppen.