• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Tredje raka segern för Örebro Hockey

16 januari 2016 22:38

Efter en intensiv tillställning kunde Marko Anttila avgöra med knappt tre minuter kvar av matchen. Det avgörande målet är troligtvis bland de märkligaste som skådats i Behrn Arena.


Hemmalaget kom precis som senast mot HV71 till start utan skadade Johan Adolfsson och kaptenen Henrik Löwdahl. Anders Eriksson missade även han kvällens möte på grund av sjukdom och ersattes av förra lördagens succéman Emil Eriksson. Alexander Hellström som hamnade i fight med Mikael Ahlén förra lördagen avtjänade under kvällen sin sista match i den två matchers långa avstängning han drabbades av. Alexander är med andra ord disponibel i nästa match mot Växjö på torsdag. Bortalaget i sin tur kom till start utan Jesper Ollas, Linus Ölund, Anssi Salmela och Mattias Nörstebö.

Kvällens match inleddes i ett rasande tempo och redan efter 41 sekunder fick Squires åka och sätta sig två minuter för hakning. Hemmalaget kunde dock med stora problem till slut klara av spelet i det numerära underläget. Närmast att ge gästerna ledningen var Mathias Porseland som träffade stolpen efter drygt två minuter av matchen. Det mest minnesvärda från inledningen av matchen var annars Marko Anttila. Finländaren hade helt enkelt bestämt sig för att köra över allt och alla under sitt första byte och under några sekunder låg det bortaspelare till höger och vänster på isen.

Efter drygt sex minuter av matchen är hemmalaget otroligt nära att ta ledningen genom Hudacek. Greg Squires bjuder på en fantastisk uppåkning och serverar slovaken som dessvärre prickar rakt på Sandström i bortamålet. Bara minuten efter Hudaceks första läge får han återigen chansen. Efter ett fint anfall från hemmalaget hamnar Hudacek i en fri position framför mål men det vill sig inte denna gång heller för slovaken som missar målet med någon decimeter.

15.06 in i den första perioden åker gästernas Jacob Blomqvist ut två minuter för hög klubba. Hemmalaget har dock förvånansvärt svårt att etablera ett tryck i gästernas zon och Brynäs kan freda målet utan att egentligen förta sig. Nästan omgående efter att bortalaget blivit fulltaliga kommer dock ledningsmålet. Det är Kalle Olsson som ger hemmalaget ledningen efter en spelvändning. Ett kliniskt avslut från Kalle som lämnar Sandström i bortamålet helt chanslös. Assistpoäng till Anttila och Motin.

En intensiv förstaperiod där bortalaget började matchen bäst men där hemmalaget efterhand kom in i matchen och också tog över taktpinnen i slutskedet.

Vikarierande kaptenen Viktor Ekbom sammanfattar den första perioden.
- Jag tycker vi gör det bra där ute på isen. Det är en intensiv period och båda lagen vill spela hockey.

Om den första perioden var intensiv var det inget mot vad den andra skulle bli. I inledningen av den andra perioden uppstår meningsskiljaktigheter mellan hemmalagets Bobbo Petterson och bortalagets Petr Vrana. Hetsporrarna kommer inte alls överens utan utbyter en mindre slagväxling innan de får sätta sig två minuter i utvisningsbåset och tänka över sina synder.

Precis som den första perioden är det bortalaget som inleder den andra bäst. Efter intensiv press från bortalagets förstakedja får hemmalagets Viktor Ekbom åka och sätta sig två minuter för tripping. Bortalaget sätter rejäl press i det numerära överläget som följer och precis innan hemmalagets ska bli fulltaliga åker också bortalagets Ville Viitaluoma ut två minuter för slashing. Det dröjer inte mer än fem sekunder i fem mot tre-spelet innan bortalagets Jonathan Pudas kan kvittera. Det är en chanslös Hudacek som inte ser något på grund av all trafik framför mål och inte kan göra något annat än att kapitulera. Hemmalaget lyckas sedan reda ut spelet i fem mot fyra trots att gästerna näst intill parkerat i hemmazon i två minuter.

Efter drygt halva den andra perioden är Örebro millimeter från att återta ledningen. Det är Anttila som vinner pucken bakom bortakassen och petar in pucken framför mål. Sandström är sedan nära att ha in pucken i egen kasse men kan turligt nog rädda på något märkligt sätt.

Efter 12.36 av den andra perioden åker gästernas Pathrik Westerholm ut två minuter för en hakning. Efter slarv på blålinjen är bortalaget nära att få ett friläge men Hodgman checkar tillbaka och visar att han kan det här med att åka skridskor. Knappa minuten efter att gästerna blivit fulltaliga åker man återigen ut. Denna gång är det Oskar Lindblom som åker ut för en tripping. 40 sekunder in i det numerära överläget återtar hemmalaget ledningen genom Daniel Viksten. Weinstock krigar på ett skickligt sätt loss pucken och spelar sedan diagonalt över till Viksten. Viksten avslutar kliniskt och visar varför han toppar lagets interna poängliga.

17:38 in i den andra perioden åker Peter Andersson ut för en tripping efter att han inte riktigt hängt med ynglingen Adam Brodecki i svängarna. Hemmalaget löser det numerära underläget på ett strålande sätt och ger inte Brynäs någon som helst tid att etablera ett spel i anfallszon.

Målskytten Daniel Viksten efter två perioder.

– Jag tycker vi gjort en bra match hittills. Det är lite mer känslor här i den andra perioden men så ska det vara. Det är en tempofylld match och det känns bra att vi har ledningen inför den sista perioden.

Den tredje perioden inleds lite mer avvaktande än de två första. Bortalaget försöker skapa chanser men Örebro ligger rätt i positionerna och låter inte gästerna få tid att tänka.

Sex minuter in i den tredje perioden är Örebro nära att utöka ledningen två gånger om. Det är nyförvärvet Justin Hodgman som får det första läget framför mål och sånär kan lägga in pucken på tennis, men den smiter precis utanför Sandströms vänstra stolpe. Det andra läget får Squires som visar upp sin fina skridskoåkning och sedan drar på ett rappt handledsskott. Sandström kan turligt rädda i hemmakassen.

9.29 in i den tredje perioden kvitterar bortalaget genom Nick Johnson. Zanetti skjuter och Hudacek släpper retur. Johnson norpar åt sig pucken och lägger in pucken i nätmaskorna med en backhand.

Även den tredje perioden är intensiv men det bjuds på många slarviga passningar från båda lagen och det blir därför också svårt för något av lagen att etablera tryck i motståndarens zon.

Allra mest slarvar bortalaget vilket leder till att Martin Johansson får ett friläge. Johansson blir dock upphakad och domare Morgan Johansson signalerar för straff. Viksten fintar Sandström men pucken ställer sig på högkant och han får inte till avslutet som han önskar.

Med knappt tre minuter kvar av den tredje perioden avgör Marko Anttila matchen. Det är ett av de märkligaste mål vi sett i den här hallen. Finländaren skjuter från mittzon och Sandström styr upp pucken i plexiglaset. Pucken går sedan i en båge över målet och träffar benet på Sandström innan den retligt letar sig in i mål. Det ska väl i efterhand kanske erkännas att pucken kan ha tagit i nätet men vad gör det en dag som denna.

Strax efter målet är bortalagets Anton Rödin frustrerad och åker ut två minuter för en hakning. Hemmalaget spelar sedan skickligt av matchen i det numerära överläget och ger inte Brynäs någon chans att ta sig in i anfallszon.

En belåten Kent Johansson sammanfattar matchen.

Brynäs börjar matchen bättre än oss och har det mesta av spelet i inledningen av den första perioden. De stressar oss bra och vi har tur som lyckas göra 1-0. I den andra perioden tycker jag att vi lyfter oss och spelar bättre. Det är en lite konstig period med tanke på alla utvisningar som drabbar båda lagen. Det känns bra att vi har ledningen inför sista och det är därför jobbigt att få kvitteringen emot oss när jag tycker att vi inleder den tredje förhållandevis bra. Vi har givetvis flyt på sista målet men äntligen studsar pucken vår väg. Det är en match av slutspelskaraktär med högt tempo och bra inramning. Jag är glad att det blev tre poäng i dag men det kunde egentligen ha slutat hur som helst.