• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Örebro går för fjärde raka ikväll

21 januari 2016 10:33

Ikväll kliver Örebro Hockey ut för match igen. Spelplanen är Vida Arena och motståndet står Växjö för. Inför mötet med de regerande mästarna ger Kenta Johanson senaste nytt från laget, samt förklarar den formtopp som Örebro hittat in i.


Efter ett fem dagar långt uppehåll är det back to business för Örebro Hockey ikväll. Lagets senaste match spelades i lördags, då det blev seger över Brynäs efter Marko Anttilas sena avgörande. Nu väntar resa söderut, där Örebro drabbar samman med Växjö på bortais.

– Det är en svår bortamatch, som de flesta är i SHL. Men vi har gjort goda resultat där nere tidigare och vi är inne i en bra trend också, säger Kenta Johansson.

Med sig har Örebro tre raka vinster och maximala nio poäng i bagaget. För Växjös del är formen klart dystrare, med noll poäng på dessa tre matcher och hela 3-13 i målskillnad. Kenta tror dock att förlustsviten snarare kommer att sporra motståndet.

  • De har kanske haft det lite jobbigare och vill säkert studsa tillbaka. Jag tror därför att inledningen blir väldigt viktig, hur vi uppträder och klarar av starten på matchen.

”Våga under kontroll”
Formmässigt är det med anda ord fördel Örebro, som tagit poäng i sina sex senaste matcher. Fyra av dessa har även slutat med seger och i tabellen har laget minskat avståndet upp till sjätteplatsen. Att Örebro lyckats vända trenden har enligt Kenta en stor förklaring.

– Framförallt är det försvarsspelet som blivit bättre. Vi jobbar hårdare över hela banan och har släppt in lite mål, då behöver man inte göra så många. Det är nummer ett, berättar tränaren och tillägger.

– Sen bör vi fortfarande bli effektivare och skapa mer framåt i det offensiva spelet. Där kan vi utveckla oss, samt även i powerplayspelet.

Nu väntar alltså Växjö i ett bortamöte, ett lag som placerar sig endast fem poäng före Örebro i tabellen. Lagkapten Henrik Löwdahl och Johan Adolfsson saknas alltjämt, samtidigt som ytterligare ett par namn gått sjuka under veckan. Säsongens två tidigare fighter mot Växjö har slutat med uddamålsförlust och Kenta förklarar hur det den här gången ska vändas till seger.

– Det är att fortsätta med ett bra försvarsspel och försöka skapa mer framåt. Jag brukar säga ”att våga under kontroll”, och det är vad som gäller ikväll.