• Huvudsponsorer

Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)

Bortapoäng trots tappad ledning

21 januari 2016 21:54

För sjunde matchen i följd tog Örebro Hockey poäng på torsdagen. Men bortamötet med Växjö slutade i förlust, sedan motståndet hämtat upp Örebros tvåmålsledning och avgjort till 4-3 i förlängning.


Örebro Hockey fick en bra start på bortamötet med Växjö. Redan från start kopplade gästerna kommandot om spelet, med långa sekvenser i offensiv zon. Med 5.54 på klockan kom sedan ledningsmålet. Johan Wiklander trampade sig loss i en omställning, lyfte pucken förbi försvarare och Greg Squires kunde stöta in 0-1 i nättaket.

Strax därefter hade Anders Eriksson chansen att utöka ledningen, men Christopher Nihlstorp räddade från nära håll. Även Julius Hudacek sattes på prov och agerade säkert på de avslut som han fick emot sig. Mitt i en fin Örebrosekvens bjöds så Joel Mustonen på pucken, lurade bort både bevakning och Nihlstorp och satte 0-2 elegant i nät. Ville Viitaluoma hade möjligheten att utöka än mer i numerärt underläge, men tvåmålsledningen stod sig.

– Det är klart att vi är nöjda med perioden. Vi har 2-0 och spelar bra, ligger rätt i banan och har tagit till vara på deras misstag, sade Johan Wiklander till C More i periodpausen.

Mittenakten blev en mer tillknäppt historia, med ont om öppna lägen. Spelmässigt hade Växjö ett stort puckinnehav och Örebro blev fast i egen zon större delen av periodens första halva. Hemmalagets bästa chans hade Robert Rosén, men Julius Hudacek räddade avslutet och var fortsatt säker mellan stolparna. Ett defensivt disciplinerat Örebro kunde mot slutskedet flytta fram spelet och Justin Hodgman kom till ett par målchanser.

Målrikt i upptakten av tredje
I upptakten på tredje var Marko Anttila sedan mycket nära att utöka ledningen, men det rappa skottet tog i ribban. Istället hittade Rosén kort därefter fram till Gynge, som fri med Hudacek reducerade för Växjö. Örebro skulle dock replikera snabbt och bara halvminuten senare kom Kalle Jellvert loss i en kontring. Med en fin passning hittade han fram till Greg Squires som lyfte in 1-3 i krysset.

Men återigen skulle Växjö reducera och med klockan på 5.44 pressade Josefsson in 2-3, ett mål som godkändes efter videogranskning. Hemmapressen tilltog sedan alltmer och med fem minuter kvar kvitterade Joakim Hillding. Slutminuterna blev sedan jobbiga för Örebro, som höll undan och tog matchen vidare till förlängning. Där dröjde det dock inte mer än en minut innan Calle Rosén avgjorde till 4-3 för Växjö.

Resultatet innebär att Örebros tre matcher långa vinstsvit fick ett slut. Däremot har laget nu poäng hela sju matcher i följd och upp till sjätteplatsen skiljer sju poäng. Näst på tur väntar hemmaderby mot Färjestad, en match som spelas på lördag.