• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Tredje raka segern mot Färjestad

23 januari 2016 22:51

Ett defensivt skickligt Örebro kunde under lördagskvällen ta sin fjärde seger på fem matcher. I en intensiv tillställning stod Marcus Weinstock för det avgörande målet 16.16 in i den andra perioden.


Hemmalaget kom precis som senast till start utan skadade Johan Adolfsson och lagkaptenen Henrik Löwdahl. Även Jakub Krejcik saknades i kvällens tillställning. Libor Hudacek och Martin Johansson som båda saknades senast mot Växjö på grund av sjukdom tillfrisknade under fredagen och var tillbaka i kvällens match. Gästerna i sin tur kom till start utan Ole-Kristian Tollefsen, Antti Tyrväinen, Jesper Nordin och Hallsbergsonen Johan Ryno. Örebroaren August Gunnarsson var kvällen till ära trettonde forward i bortalaget. August är för övrigt lillebror till NHL-spelaren Calle Gunnarsson.

Att det var en match som betydde betydligt mer än tre poäng märktes redan från nedsläpp. Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var grinigt efter de flesta avblåsningarna. Trots intensitet från båda lagen hade man förskräckligt svårt att skapa de där riktigt klara chanserna i upptakten av matchen. Den enda egentliga chansen från inledningen av matchen fick Marko Anttila som efter 40 sekunder kom fri i en kontring. Marko avlossade ett hårt skott som dessvärre gick någon decimeter från Pogges högra stolpe.

6.37 in i den första perioden hänger Färjestads Robbie Earl inte alls med i svängarna ute på isen och åker ut två minuter för en hakning. Som många gånger tidigare visar det sig dock vara svårt att spela i numerärt överläge i början av en match och Färjestad klarar av spelet i numerärt underläge utan några större bekymmer. Bäst chans i Örebros powerplay fick bortalagets Mikael Johansson. Johansson drog iväg ett rappt skott men Hudacek plockade pucken på ett retligt sätt.

Efter ungefär halva den första perioden avtar det intensiva tempot något och lagen börjar hitta positionerna på isen. Det är en liten fördel för bortalaget så långt in i matchen men hemmalaget försvarar sig på ett föredömligt sätt och Färjestad har svårt att skapa några klara chanser.

15.30 in i den första perioden får hemmalaget sin första utvisning efter intensiv press från bortalaget. Det är Bobbo Petersson som åker ut två minuter sedan han gjort omkull Robbie Earl i bortalaget. Färjestad får fast pucken omgående i Örebros zon men Hellström, Viitaluoma, Anttila och Jalvanti sliter som djur och lyckas tillslut få ut pucken ur egen zon.

Strax efter att Örebro blivit fulltaliga åker Färjestads Rikard Wallin ut två minuter sedan han försökt att slasha av Vikstens klubba. Den här gången får hemmalaget bättre press i det numerära överläget och Färjestad kommer knappt ur egen zon under de två minuterna. Örebro har dock svårt att få iväg några riktigt vassa skott mot Pogge i bortamålet och Färjestad lyckas till slut lösa uppgiften.

Johan Wiklander sammanfattar den första perioden.

– En helt okej period från vår sida men vi har svårt att få till några längre anfall. Det krävs mer i andra om vi vill vinna den här matchen. Vi måste framförallt se till att sätta passningarna på bladen på våra medspelare annars blir det svårt att få med sig pucken under kontroll. Vinner vi kamperna framför mål har vi en bra chans att ta hem den här matchen.

I inledningen av den andra perioden åker hemmalagets Kalle Olsson ut två minuter för en tripping och det dröjer inte länge innan gästerna utnyttjar detta. 17 sekunder in i det numerära överläget tar bortalaget ledningen genom Travis Turnbull. Turnbull slänger in pucken på chans och den träffar oturligt nog Johan Motin i hemmalaget och går i mål.

Fyra minuter in i den andra perioden är hemmalaget oerhört nära att kvittera genom Anttila. Finländaren får dock ingen riktig kontroll på avslutet och drar backhanden precis utanför stolpen. Bara minuten efter finländarens chans kan Örebro kvittera. Det är Martin Johansson som avslutar en fin hemmakontring. Det ska väl i ärlighetens namn sägas att även detta mål var lite turligt. Johansson försöker i själva verket nå Hodgman med pucken men istället träffar han en bortaspelares skridsko och pucken letar sig in i mål bakom en chanslös Pogge.

Efter kvitteringen är Örebro nära att omgående också ta ledningen genom Marcus Weinstock. En ovetandes Pogge i bortamålet lyckas dock rädda pucken med baksidan av benskyddet. Precis som i den första perioden är det grinigt och mycket känslor på isen även i den andra perioden.

Efter ungefär halva den andra perioden är Viktor Ekbom nära att ställa till det för sig själv när han som sista man tappar pucken till en bortaspelare. Ekbom lyckas dock reparera sitt misstag och åker ikapp bortaspelaren för att i sista sekund stå för en fin brytning.

Tretton minuter in i den andra perioden står Johan Wiklander för en fin prestation när han på ett uppoffrande sätt kör rakt in framför mål och lyckas få ner Pogge i bortamålet. Oturligt nog för Wiklander så får han inte något lyft på pucken och Pogge lyckas rädda med benskyddet.

Det är ett helt annat Örebro vi får se i den andra perioden och med 16.16 på klockan tar man också välförtjänt ledningen genom Marcus Weinstock. Weinstock står för ett fantastiskt fint mål när han först glider in i offensiv zon och sedan drar upp pucken stenhårt i krysset bakom en chanslös Pogge.

Målskytten Marcus Weinstock efter den andra perioden.

– Vi börjar dåligt de första minuterna av den andra perioden men efter Färjestads ledningsmål spelar vi väldigt bra och lyckas vända på matchen. Det är alltid skönt att få göra mål och jag fick till ett riktigt bra avslut den här gången. Väldigt bra jobb av Ville som driver mot mål och ger mig tid och yta strax innan mitt avslut.

I inledningen av den tredje perioden försöker bortalaget trycka ner Örebro i egen zon men genom smarta förstapass från Örebro har bortalaget svårt att etablera något längre tryck i offensiv zon. Det är snarare hemmalaget som skapar de bästa chanserna och sju minuter in i slutperioden är man otroligt nära att utöka sin ledning två gånger om. I det första läget är det Hudacek som snirklar sig förbi två spelare och till slut spelar in pucken till Squires. Amerikanen får dessvärre ingen vidare träff på pucken och Pogge kan rädda. Den andra chansen får Hudacek själv, men inte heller han får till det perfekta avslutet.

Med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden står Färjestads Joel Eriksson för en fin prestation bakom hemmamålet och lurar sig in via köksvägen. Hudacek är dock bra med och kan rädda även denna gång.

Örebro spelar egentligen av den tredje perioden utan att ge Färjestad minsta chans att ta sig in i matchen. Det är klart att bortalaget lyckas skapa några enstaka situationer men i det stora hela får man ta avslut från dåliga lägen och lyckas inte alls etablera något tryck framför Hudacek i hemmamålet.

En mycket belåten Kent Johansson sammanfattar matchen på presskonferensen.

– Färjestad är det bättre laget i den första perioden och kommer ut med pucken från spelet vid sargerna de flesta gånger. Vi spelar upp oss i den andra perioden och gör det riktigt bra. Vi har flera chanser att ta ledningen även innan Marcus gör mål men utnyttjar inte riktigt våra chanser. Marcus gör ett riktigt fint mål och stor eloge också till Ville som driver bra mot målet. I den sista perioden spelar vi av matchen på ett riktigt bra sätt och ger inte Färjestad någon chans att komma in i matchen. Det är vår åttonde raka match där vi tar poäng nu. Jobbet över hela isen har blivit betydligt bättre nu på slutet och vi är svårslagna för tillfället.