• Huvudsponsorer

Mikko Lehtonen är klar för Örebro Hockey

9 januari 2015 18:00

Örebro Hockey har i dag glädjen att välkomna Mikko Lehtonen till klubben. Den finländske forwarden är meriterad från NHL, KHL, NLA och kommer senast från spel i Skellefteå AIK. Mikko är 27 år, högerskytt, 195 centimeter lång och väger 100 kg.


– Vi är jätteglada för att kunna förstärka vår trupp med ett så meriterat namn. Sedan vi avslutade kontraktet med Tim Wallace har vi haft en vakans i truppen att fylla. Vi har inte haft någon panik i och med att vårt lag fungerat bra ändå. Nu när det här tillfället dök upp är jag glad att vi väntat. Mikko kan SHL och har bevisat sin kompetens via 58 poäng (30 mål och 28 assist) för Skellefteå AIK under säsongen 2010/11. Mikko representerar den spelartyp vi sökt, säger Pontus Gustafsson General Manager Örebro Hockey.

– Det är en seriös spelare med bra skott och målsinne, han är väldigt revanschsugen så jag tror det kommer bli bra. Han kommer tillföra spetskompetens gällande målskyttet och är en riktigt vass poängspelare, säger Huvudtränare Kent Johansson.

Kontraktet med Mikko gäller från idag och sträcker sig till maj 2016. Mikko ansluter till truppen under morgondagens värmning och är tillgänglig för spel i matchen mot Brynäs.