• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Slarvigt Örebro föll i Norrbotten

27 januari 2016 22:49

Tre bjudningar blev åtminstone en för mycket när Örebro under onsdagskvällen bjöd Luleå på segern.


Det var ett Örebro som kvällen till ära kom till start med i stort sätt samma lag som besegrade Färjestad i lördags. Den enda förändringen från senast var att Emil Eriksson gick in som trettonde forward istället för Kalle Jellvert. Lagkapten Henrik Löwdahl som saknats en längre tid tränade för fullt med laget under tisdagen och kan i bästa fall göra comeback redan om några dagar.

Det märktes i inledningen av matchen att det var två lag med bra självförtroende från de senaste veckornas resultat och matchen inleddes i ett rasande tempo. Lagen bytte chanser med varandra och närmast att näta i matchinledningen var hemmalagets Bill Sweatt men Hudacek var med på noterna och kunde avstyra.

3.30 in i den första perioden är hemmalaget lite väl heta och drabbas av ett lagstraff sedan man haft både en och två spelare för mycket på isen. Örebro som de senaste matcherna haft problem med spelet i numerärt överläge får omedelbart tryck på hemmalaget och bosätter sig i offensiv zon under den inledande minuten. Hemmalaget hinner inte alls med i svängarna och hemmalagets Illari Melart åker även han ut två minuter. Efter rejäl press i 5-mot-3 tar Örebro ledningen genom Libor Hudacek. Delikat passning från Martin Johansson som först fintar skott men sedan slår en diagonal passning till Hudacek som bara kan raka in pucken.

Nio minuter in perioden är hemmalagets Lucas Wallmark nära att kvittera men Hudacek visar prov på snabba reflexer och kan rädda. Bara sekunder efter Wallmarks läge kvitterar Luleå genom Brendan Mikkelson. Mikkelson skjuter ett rappt skott från backplats som smiter in bakom en skymd Hudacek.

Bara minuten efter Mikkelsons kvittering kommer Örebro i en flygande kontring. Det är återigen kedjan med Hodgman som är framme och hugger men avslutet från Johansson blir för svagt denna gång.

14.13 in i den första perioden är det Örebros tur att ha för många spelare inne på isen. Hemmalaget spelar bra i det numerära överläget men Hudacek räddar flera gånger om. Hemmalagets Lucas Wallmark får ett fint läge och ska bara sätta dit pucken men Hudacek visar återigen prov på reaktioner som hade fått Lucky Luke att bli grön av avund. Trots fantastiskt spel av slovaken lyckas hemmalaget till slut få hål på Hudacek. Det är Johan Harju som hittar luckan med bara en sekund kvar av spelet i numerärt överläge.

Efter en fin start från Örebro tog hemmalaget över allt mer och vinner till slut skottstatistiken med 16-6.

Martin Johansson sammanfattar den första perioden.

– Jag tycker vi slarvar lite med passningarna här i den första perioden och det gör i sin tur att Luleå kan sätta press på oss. Vi måste försöka lägga passningarna på bladen till våra lagkamrater och spela som vi gjorde i inledningen av perioden.

Den andra perioden börjar lite mer avvaktande än den första och Örebro har svårt att hitta tillbaka till det vägvinnande spelet laget visade upp i inledningen av matchen. Det ska dock sägas att Luleå gjorde det bra och stängde ner Örebros försök till uppspel.

6.50 in i den andra perioden åker Johan Wiklander ut 2+10 för en checking from behind. Örebro stressar hemmaspelarna rejält och ger inte hemmalaget minsta chans att etablera något spel i offensiv zon.

Knappt tio minuter in i den andra perioden slarvar Örebro betänkligt i egen zon och Johan Forsberg norpar åt sig pucken framför Hudacek. Forsberg gör inga misstag utan lägger kallt in pucken i nätmaskorna bakom Hudacek. Mentalt jobbigt mål för Örebro som i sekvensen innan pressat hemmalaget rejält i egen zon. Bara minuten efter Forsbergs mål är hemmalaget centimeter från att också utöka ledningen. Christian Jaros kommer i ett fint läge och skjuter i ribban.

12.47 in i den andra perioden reducerar Marko Anttila. Den formstarka finländaren gör inga som helst misstag när han får pucken utan drar iväg ett hårt skott som Lassinantti är chanslös på.

Med knappt fem minuter kvar av den andra perioden ställer Örebro till det för sig i spelet i egen zon och Alexander Hellström blir mer eller mindre tvingad att stoppa Rajala med en slashing. Även denna gång spelar Örebro väldigt bra i det numerära underläget och släpper egentligen inte till en enda farlighet.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden slarvar Örebro i offensiv zon och Karl Fabricius får ett friläge. Hudacek väntar iskallt ut landslagsmeriterade Fabricius som till slut inte har någon lucka att skjuta på.

Kalle Olsson efter den andra perioden.

– Luleå har det mesta av pucken och är det bättre laget hittills i matchen. Vi behöver ta tag i spelet lite mer och sluta slarva så mycket som vi gör. Spelar vi lite lättare och slår bättre passningar har vi en chans här i tredje.

I upptakten av den tredje perioden är Örebro återigen för heta vid ett byte och blir för många spelare på isen för andra gången i matchen. Örebro har inte heller denna gång några problem att lösa spelet i numerärt underläge.

Om den första perioden var händelserik var den tredje det motsatta. Det skapades egentligen ingenting åt något håll under de inledande tio minuterna av slutperioden. Med knappt nio minuter kvar av matchen slarvar Örebro ordentligt och hemmalaget är inte sena med att utnyttja detta. Jonathan Granström tackar och bockar och trycker in pucken bakom Hudacek. Direkt efter målet står Johan Wiklander för en fin uppåkning och fintar ner Lassinantti i hemmamålet. Wiklander får dock ingen vidare träff vid avslutet och pucken smiter förbi Lassinanttis vänstra stolpe.

Med drygt sex minuter kvar av matchen får Örebro en chans att komma in i matchen då hemmalagets Anton Hedman åker ut två minuter för tripping. Både Viksten och Mustonen får varsina jättelägen men avsluten är inte tillräckligt vassa.

Med fem minuter kvar av matchen tar Örebro ut målvakten och lyckas till slut reducera 19.37 in i den tredje perioden genom Martin Johansson. Det vill sig inte riktigt för Örebro denna kväll och bara sex sekunder efter reduceringen avgör hemmalagets Johan Forsberg i öppen kasse.