• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Uddlöst Örebro föll mot tabelljumbon

29 januari 2016 23:02

Ett slarvigt Örebro fick inte spelet att stämma och fredagskvällen slutade i platt fall för hemmalaget.


I hemmalaget var lagkapten Henrik Löwdahl tillbaka i kvällens matchtrupp efter lång skadefrånvaro. Därmed är det enbart Johan Adolfssons som kvarstår på skadelistan. I och med Löwdahls comeback förpassades junioren Emil Eriksson som var trettonde forward senast mot Luleå utanför kvällens matchtrupp. Gästande Karlskrona kom i sin tur till start utan Mattias Granlund och den gigantiska backen Tom Linder.

Matchen
Kvällens match började i ett avvaktande tempo och känslan var ungefär densamma som när två boxare i första ronden känner på varandra och bara dansar runt i ringen. Det dröjer nästan halva den första perioden innan hemmalaget skapar matchens första riktiga chans. Formstarke Marko Anttila visar vägen och bryter sig fram mellan två bortaspelare och avlossar ett lurigt skott som Holmqvist släpper retur på. Anttila får dessvärre inte tag på pucken och Holmqvist kan till slut blockera efter viss problematik för den gamla landslagsmålvakten. Strax efter Anttilas läge skapar bortalaget sin första riktiga chans genom Henrik Nilsson. Nilsson skjuter från blå och Mattias Guter skymmer Hudacek. På något märkligt sätt lyckas ändå Hudacek få tag på pucken.

12.33 in i matchen drabbas bortalaget Karlskrona av matchens första utvisning då Anton Grundel åker ut två minuter för fasthållning. Örebro får inte alls till spelet i numerärt överläge och är istället nära att ställa till det men Martin Johansson visar prov på fin skridskoåkning och avstyr ett två mot ett-läge för bortalaget.

Efter 17.04 är Örebro så nära det bara går att göra mål men Johan Holmqvist visar prov på att gammal är äldst när han vräker sig bakåt och plockar Martin Johanssons skott från nära håll. Bara sekunder före Johanssons chans var Hodgman nära att göra sitt första elitseriemål men oturligt nog träffar skottet stolpen. Fin soloräd från kanadensaren som visar hur man utnyttjar en klubba och puck på bästa sätt.

Marcus Weinstock sammanfattar den första perioden.

– Vi spelar helt okej här i första men har svårt att etablera något spel i offensiv zon. Powerplay är på tok för dåligt här i första och vi drar ner på tempot av någon anledning. Vi måste få till ett bättre passningsspel och inte slarva så mycket som vi gör om vi vill vinna den här matchen.

39 sekunder in i den andra perioden tar gästerna ledningen genom Filip Cruseman. Motin hamnar helt fel i försvarsspelet och Cruseman kan enkelt styra in Bergströms passning.

3.03 in i den andra perioden åker Alexander Bergström ut två minuter för slashing. Ett slarvigt spelande Örebro får inte alls till spelet och dryga minuten in i det numerära överläget åker Squires ut efter att han sagt något olämpligt till domare Marcus Linde. Bortalaget är sedan otroligt nära att även utöka sin ledning men Hudacek står för en magnifik räddning på Guters skott. Bara sekunder efter att Squires kommit in på isen igen kvitterar han. Amerikanen reparerar sin onödiga utvisning på bästa sätt och överlistar Holmqvist med ett klassiskt dragskott.

Om det var händelsefattigt i den första perioden var upptakten av den andra motsatsen och bara minuten efter Squires kvittering tar gästerna återigen ledningen. Joachim Rohdin drar iväg ett rungande skott i stolpen som sedan Jesper Olofsson fångar upp returen på och trycker in i nät.

Örebro rycker upp sig en hel del efter målet och skapar flera etablerade anfall. 16.30 in i mittperioden hänger gästernas John Henrion inte riktigt med i tempot och åker ut två minuter för hakning. Hemmalaget skapar ordentlig press i offensiv zon och Martin Johansson är bara millimeter från att kvittera men pucken tar i ribban.

Med bara en sekund kvar av den andra perioden ställer Hudacek till det för sig och släpper ett skott under sig. Som tur var för slovakens skull stannar pucken med minsta möjliga marginal på mållinjen och domare Marcus Linde deklarerar efter videobedömning att inget mål skett.

I inledningen av den tredje perioden sätter Örebro press i offensiv zon men ett tight och disciplinerat Karlskrona gör det svårt för hemmalaget. 5.43 in i den tredje perioden åker gästernas Julien Brouillette till följd av intensiv press från hemmalaget. Örebro har även denna gång förtvivlat svårt att etablera något tryck i numerärt överläge och ett långsamt passningsspel gör det lätt för gästerna.

14.34 in i slutperioden utökar Karlskrona ledningen genom Alexander Bergström. Det är återigen slarv från hemmaspelare som föranleder målet. Bergström får öppen gata och fri med Hudacek gör han inga misstag utan fintar ett par gånger för att sedan lirka upp pucken i det vänstra krysset.

Med dryga minuten kvar av matchen tar Örebro ut Hudacek men inte heller detta hjälper och med 26 sekunder kvar av matchen fastställer Joachim Rohdin slutresultatet till 1-4.

En besviken Johan Tornberg efter matchen.

– I första perioden skapar vi egentligen ingenting. Karlskrona gör det väldigt svårt för oss och vi kommer knappt igenom mittzon. Vi var omständiga i kväll och körde helt fast. Vi kommer visserligen tillbaka och gör 1-1 men får ett mål i baken direkt efter och tappar momentum. Honken är bra och stabil i kassen men vi ska kunna göra det mycket bättre och skapa mer oreda framför Karlskronas mål. Jag tycker Karlskrona har en högre tävlingsinstinkt än vad vi har i dag och därför vinner de också matchen. Det som vi gjort så bra i början på året var allt annat än bra i dag och vi förlorar rättvist. Jag måste också säga att vårt powerplay är helt bedrövligt.