Kenta inför Luleå borta: ”Ett bra lag som vi möter”

Publicerad: 2016-02-22 19:19

Sju omgångar återstår att spela av grundserien och Örebro Hockey laddar i detta nu för nästa utmaning. Den väntar imorgon kväll, då laget reser norrut för möte med tabellfyran Luleå. Inför den tuffa bortamatchen ger Kenta Johansson sina tankar och summerar helgens dubbelmöte med Frölunda.

Upplösningen av grundserien närmar sig och på tisdagskvällen kliver Örebro Hockey in till omgång 46. Närmast i bagaget har laget ett laddat back-to-back-möte med Frölunda.

De båda matcherna spelades under fredagen och lördagen, där Örebro i hemmamötet kämpade sig tillbaka och säkrade en poäng. Även i returen i Scandinavium stod laget för stabil insats, men föll trots det med siffrorna 0-2. Kenta Johansson är ändå positiv när han summerar helgens prestationer.

- Spelmässigt är jag ganska så nöjd med hur vi har uppträtt i de båda matcherna. Det är bara effektiviteten som inte varit där, framförallt i bortamatchen. Men det finns många bra saker vad gäller spelet som vi tar med oss, förklarar Kenta och tillägger.

- Vi vinner skotten med 26-12 i Scandinavium. Det är ju inte varje dag som man lyckas göra det.

Men även om Örebro vann skotten klart gick man alltså mållösa av isen. Just effektiviteten är något som laget arbetat med och Kenta vet vad som krävs.

- Det gäller att fortsätta. Skjuter man mer så skapar man mer och därigenom ökar chanserna till att göra fler mål. Det som vi efterlyser är att kunna göra lite enklare mål på styrningar och returer, sen också bli bättre i powerplay.

”Viktigt att ta med sig en bra nivå”
I och med helgens resultat ligger Örebro kvar som tabelltia med 63 poäng. Imorgon kväll väntar Luleå i nästa match, ett lag som Örebro spelat jämna matcher mot tidigare under säsongen. Motståndet har efter en formtopp i januari tappat fart och står för tillfället på tre raka förluster.

- Luleå har ju lyft sig under resans gång, de startade ju ganska tungt. Det är ett bra lag som vi möter. Kan vi bara fortsätta att jobba på samma sätt som vi gjort i de här tre senaste matcherna har vi en bra chans att ta poäng däruppe, säger Kenta ödmjukt inför uppgiften.

Till COOP Norrbotten Arena reser Örebro utan Johan Adolfsson, samtidigt som Julius Hudacek är osäker till spel. Matchen blir den fjärde efter uppehållet och spelschemat är mycket tätt fram till den avslutande omgången 8:e mars. Med fokus på det som komma skall hoppas Örebro kunna avsluta serien starkt.

- Inför de här tio avslutande matcherna har vi pratat mycket om att göra bra insatser och hålla en jämnare nivå än tidigare. Det har varit för mycket berg- och dalbana, inleder Kenta och utvecklar sitt resonemang.

- Det har vi också klarat av under de här tre första matcherna och nu väntar nästa uppgift. Jag tycker att det är viktigt att ta med sig en bra nivå in i fortsättningen av säsongen, oavsett vart vi slutar i tabellen. Då ökar tryggheten och man vinner fler matcher.

 
Hannes Feldin
Webbredaktör
LULEÅ - ÖREBRO
Tisdag 23 februari 19:00
Coop Norrbotten Arena
 
Se matchen på C More

Beställ matchen via följande länk så tar Örebro Hockey del av intäkterna: Klicka här för att beställa matchen

 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå