Olsson: ”Vi behöver lära oss att spela enkelt och värdera situationerna på isen”

Publicerad: 2016-02-03 20:11

Inför torsdagens möte med de regerande svenska mästarna Växjö ringde vi upp gårdagens 1-0-målskytt Kalle Olsson. Ivrigt påhejad av dottern Lovis ställde Kalle tålmodigt upp mitt i middagsruset med telefonlur i ena handen och napp i den andra. Även om Lovis verkade vara minst lika intresserad som pappa av att bli intervjuad var det pappa Kalle som denna gång fick stå i rampljuset. 

En lättad Kalle sammanfattar gårdagens match mot Malmö.

- Det var otroligt viktigt att komma tillbaka efter matcherna mot Karlskrona. Hela laget var väldigt revanschsugna och vi kom otroligt bra förberedda till matchen. Jobbet utan puck och back- och forechecking var nycklarna till gårdagens seger. Mot Karlskrona spelade vi inte tillräckligt enkelt i mittzon och blev också straffade för detta. Det går inte alltid att spela pucken till varandra utan vi behöver lära oss att spela enkelt och värdera situationerna på isen.

Kalles mål i går var säsongens femte tillika den trettonde poängen för Munkedalsonen. Tretton poäng gjorde Kalle även i fjol vilket också var personbästa i SHL-sammanhang för boxplay-specialisten. Nu har Kalle med tolv omgångar kvar en jättechans att bättra på förra årets rekordnotering.

- Först och främst vill jag säga att det är lagets poäng som är viktigast och inte mina egna men det är klart att jag hellre gör tjugo poäng än noll. Den största förklaringen till min ökade poängproduktion tror jag är mina två kedjekamrater Anders och Marko. De är två otroligt bra hockeyspelare och det känns som vi förstår varandra på isen. Vi försöker föra diskussioner både på och utanför isen för att kunna utveckla detaljer i vårt spel och förhoppningsvis bli ännu bättre. Jag har även fått lite mer istid den här säsongen och känner en annan kontinuitet vilket givetvis ger självförtroende.

Torsdagens möte lagen emellan blir säsongens fjärde. Växjö har hittills vunnit samtliga med uddamålet men Kalle tror sig ha funnit receptet för seger.

- Precis som du säger har det varit otroligt jämna matcher mot Växjö och vi har väl kanske haft marginalerna lite emot oss i någon av matcherna. Senast gjorde vi en väldigt bra match i två perioder men tappade lite i den sista. Växjö är väldigt starka framför mål och bra på returer så det får vi se upp med. De är ett svårt lag att spela mot med tanke på att det är ett fysiskt lag som samtidigt har väldigt fina spetskvalitéer och tekniskt duktiga spelare. Spelar vi som vi gjorde mot Malmö och är smarta och vinner duellerna framför båda målen har vi en jättechans att ta hem segern.

 
Filip Berglund
Webbredaktör
ÖREBRO - VÄXJÖ
Torsdag 4 februari 19:00
Behrn Arena
 
KALLE OLSSON
Kalle Olsson
  • Född

    1985-01-31

  • Längd

    184 cm

  • Vikt

    86 kg

  • Profil »

 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå