Seriens två formstarkaste lag drabbar samman

Publicerad: 2016-01-26 20:53

Efter lördagens seger mot Färjestad reser Örebro norrut för bortamöte med serietrean Luleå. Nedsläpp sker 19.00 i Coop Norrbotten Arena.

Tabelläget
Efter fyra segrar på de fem senaste matcherna har Örebro visserligen inte klättrat någonting i tabellen men faktum är att gapet till Växjö på en sjätteplats nu enbart är sex poäng. Gapet ner till Malmö ökade ytterligare i och med lördagens seger och är nu uppe i hela femton poäng.

Luleå som av många tippades som en guldkandidat startade säsongen svagt men har under de senaste två månaderna hittat formen. Luleå kommer senast från en 3-0 seger borta mot Rögle och har tagit 12 poäng på lagets fem senaste matcher, bara Örebro är bättre med sina 13 poäng på lika många matcher.

Inbördes möten
Onsdagens möte lagen emellan blir säsongens tredje men det första i Coop Arena. Det första mötet slutade 4-0 till Örebro efter att Martin Johansson hittat nätet två gånger. Det andra mötet vann Luleå med 1-2 efter att Peter Cehlárik avgjort i början av den tredje perioden.

Interna poängligorna
Poängbäst i Örebro är Daniel Viksten med 27 poäng (12 mål och 15 assist). Han jagas närmast av kedjekamraten Martin Johansson som svarat för 25 poäng (10 mål och 15 assist). Bakom dessa herrar finner vi Libor Hudacek och Greg Squires som båda svarat för 18 poäng. I hemmalaget är det jämnt i poängtoppen där Toni Rajala, Jacob Micflikier och Lucas Wallmark samtliga svarat för 24 poäng. Rajala och MicFliker är de målmässigt bästa av de tre och har båda hittat nätet 12 gånger. Topptrion i hemmalaget jagas närmast i poängligan av Johan Harju som har svarat för 23 poäng hittills under säsongen.

Målvakterna
I Örebro är det Julius Hudacek som stått flest matcher (29) och har en räddningsprocent på 90,77. Henrik Lundberg har stått övriga matcher (7) och har på dessa en räddningsprocent på 90,34. I hemmalaget är det Joel Lassinantti som stått flest matcher (22) och har en räddningsprocent på 90,99. Till skillnad mot Örebro har hemmalaget använts sig av fyra målvakter hittills under säsongen. Daniel Larsson är den målvakt av övriga tre som stått flest matcher (9).

 
Filip Berglund
Webbredaktör
Poängligan
Poängligan
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå