• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Örebro gick på pumpen i Karlskrona

30 januari 2016 21:31

Ingenting fungerade för Örebro denna kväll och med nio minuter kvar av matchen fastställde hemmalagets Filip Cruseman slutresultatet till 8-2.


Örebro kom den här kvällen till start med i stort sätt samma lag som förlorade gårdagens match hemma i Behrn Arena. Peter Andersson som klev av fredagens match var inte tillgänglig för spel i kvällens match utan hans plats togs istället av Joonas Jalvanti. Johan Adolfsson som saknats en tid var inte heller han disponibel i kvällens match. I hemmalaget Karlskrona var backen Tom Linder tillbaka i hemmalagets matchtrupp. I och med Linders intåg förpassades Henrik Nilsson utanför laget.

Matchen
Precis som gårdagens match inleddes även kvällens match avvaktande från de båda lagen. Matchens första chans får Weinstock när han bryter in på mål och avlossar ett skott som Holmqvist dock kan rädda utan några större bekymmer. 4.12 in i den första perioden åker Jakub Krejcik ut två minuter för interference efter att hemmalaget satt press i offensiv zon. Dryga minuten in i det numerära överläget tar hemmalaget ledningen genom Joachim Rohdin. Det är en riktig upprullning från hemmalagets sida där pucken går som på ett snöre och Rohdin till slut bara kan raka in pucken i öppen kasse. Minuten efter Karlskronas ledningsmål utökar man också ledningen genom Kristoffer Söder. Örebro tappar helt markeringen i egen zon och Söder kan ostört styra in pucken bakom en chanslös Lundberg i Örebromålet.

Knappt åtta minuter in i matchen är Örebro nära att reducera när Kalle Olsson drar iväg ett bra skott som Holmqvist lämnar retur på. Anttila är bara några centimeter från att få tag på returen men pucken hoppar över klubban på finländaren.

Med fem minuter kvar av den första perioden gör Mattias Guter 3-0 till hemmalaget. Jimmy Andersson snor pucken i offensiv zon och slår en diagonal passning till Guter som med ett rappt skott hittar nätmaskorna bakom Lundberg. Minuten efter Guters mål utökar hemmalaget ledningen ytterligare, återigen är det Joachim Rohdin som hittar nätet. En omarkerad Rohdin får all tid i världen och skjuter ett hårt skott längs isen som Lundberg inte lyckas hålla. Som om inte detta var nog hinner Karlskrona också med att göra 5-0 med bara 22 sekunder kvar av den första perioden. Jesper Olofsson skjuter ett skott från blålinjen som hittar nätet bakom en något skymd Lundberg.

Inför den andra perioden byter Örebro målvakt och Julius Hudacek kommer in i kassen på bekostnad av Henrik Lundberg. I upptakten av den andra perioden åker hemmalagets Vyacheslav Trukhno ut två minuter efter att han inte alls hängt med när Squires snurrat i offensiv zon. Precis som i gårdagens match har dock Örebro det skrämmande svårt att skapa något i numerärt överläge och hemmalaget kan lugnt och metodiskt rensa bort pucken. Fyra minuter in i den andra perioden får Justin Hodgman ett jätteläge men kanadensaren träffar utsidan av stolpen. Bara minuten efter Hodgmans läge är det Zamorskys tur att träffa virket. Med ett stenhårt skott träffar tjecken ribbans överkant.

7.47 in i den andra perioden ska Örebro till slut spräcka nollan på Johan Holmqvist i hemmamålet. Det är Martin Johansson som fint framspelad av Hodgman sätter pucken mellan benen på den rutinerade Karlskronakeepern.
Glädjen blir dock kortvarig och tre minuter efter reduceringen gör Alexander Bergström 6-1 till hemmalaget. Filip Cruseman snor pucken av Anttila och serverar sedan Bergström på silverfat.

13.15 in i mittperioden gör Filip Cruseman 7-1 till Karlskrona. Cruseman kommer en mot en och vickar lite åt sidan innan han drar iväg ett vasst skott som sitter i krysset bakom Hudacek. I slutet av andra perioden får Mustonen en jättechans att reducera men avslutet blir inte det bästa och Holmqvist kan avstyra.

3.45 in i slutperioden får Mustonen en liten revansch på Honken och reducerar till 7-2. Fint framspelad av Weinstock hittar Mustonen luckan bakom Holmqvist och trycker dit pucken.

Med tio minuter kvar av matchen åker Marko Anttila ut två minuter för tripping och i det efterföljande powerplayet fastställer hemmalagets Filip Cruseman slutresultatet till 8-2.