• Huvudsponsorer

Tor 03 Mar (1 match)
Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)

MJ: ”Vill hitta stabiliteten”

2 februari 2016 12:07

Örebro Hockey kliver ikväll ut på isen för att möta Malmö i SHL:s 40:e omgång. Bakom sig har Örebro tre raka förluster, en svit som Martin Johansson är fullt fokuserad på att bryta.


Klockan 19:00 ikväll släpps pucken igen för Örebro Hockey. Laget går då för seger borta mot Malmö, samma motstånd som jagar närmast bakom i tabellen. Tolv poäng skiljer lagen åt inför matchen och Örebro har överhanden i serien med sin fortsatta åttondeplats.

– Vi ska försöka att studsa tillbaka till det spel som vi hade innan de här tre senaste matcherna. Då hade vi åtta-nio matcher i rad med poäng. Vi vill hitta den stabiliteten som vi hade då, säger Martin Johansson inför bortafighten.

Poängkungen syftar på de tre raka förluster som Örebro för närvarande står på. Dessförinnan hade laget öppnat det nya året väldigt fint, med poäng åtta matcher i rad och en av SHL:s starkaste formkurvor.

Men nu har medvinden mojnat för Örebro. Förra veckan blev resultatmässigt tung, med noll poäng på tre spelade matcher och en riktig smäll borta mot Karlskrona. Att samla sig efter storförlusten har dock inte varit svårt menar Martin.

– Nej, egentligen handlar det bara om att hitta tillbaka till det gamla spelet. Mot Karlskrona gör vi en dålig första period och en mindre bra match. Men vi kan inte göra något åt den matchen i efterhand, det är bara att släppa det.

”Spela grishockey när vi behöver det”
Ikväll väntar alltså nya utmaningar för både Martin och det övriga laget. Malmö står för motståndet och Örebro har revansch att utkräva sedan lagens tre tidigare möten. Martin förklarar vad som gäller för att man äntligen ska knipa en seger mot nykomlingen.

– Att vi spelar vårat spel, är rejäla och är noggranna med pucken. Inte försöker spela i blindo och lira oss igenom motståndet. Det gäller att spela smart, att hålla nere puckarna och spela grishockey när vi behöver göra det.

Örebro reste ner till Malmö redan under gårdagen och förberedelserna inför kvällen är i full gång.

– Vi har haft värmning här precis. Nu är det tillbaka till hotellet för att vila och sen smäller det, avslutar Martin.