Förlust i Jönköping

Publicerad: 2015-01-22 21:23

Trots en hygglig insats nere i Jönköping blev det ännu en knapp förlust med 5-4 mot HV71

Örebro Hockey lyckades inte knipa någon poäng nere i Jönköping. Insatsen var inte alls dålig, men några gånger gavs HV71 lite för stora ytor och då var baklängesmålen ett faktum. Örebro Hockey får ta med sig att man gjorde fyra mål framåt borta mot ett topplag och dessutom också det faktum att det inte är mycket som behövs för att åter vinna matcher. Vi plussar lite extra för Jared Aulin som såg pigg ut ikväll.

Matchen började lite trevande men mitt i perioden kom ett målfyrverkeri med två mål för vardera laget. Örebros kvitteringspuck var ett riktigt viljemål av Brian Willsie och ledningsmålet till 1-2 sattes av Johan Motin snyggt frispelad av Jared Aulin.

Andra perioden började med flera boxplay och just när man på ett briljant sätt klarat dessa gjorde den då nyss utvisade Kalle Olsson ett riktigt solonummer och lurade bort HV-backarna och Ersberg i målet. 2-3. Tungt för HV i det läget, men man gav sig inte utan lyckades göra tre mål innan det var dags för periodvila. Örebros försvar såg i det läget inte riktigt så tätt ut som vi vant oss med i år.

Således ett 5-3-underläge inför sista perioden. Örebro Hockey får en drömstart på tredje perioden då Martin Johansson redanm efter tre minuter reducerade på en ny soloprestation. HV spelar dock smart och kvitteringslägena i perioden är inte många. Rena drömläget hade Jakub Kreicek i powerplay alldeles på slutet då han kom framdykande helt ren med Ersberg, som dock var följsam på Kreiceks dragning och räddade alla tre poängen till HV71.

 
Jan Holgersson
Webbredaktör
HV71 - ÖREBRO
Torsdag 22 januari
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå