• Huvudsponsorer

Fre 06 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Örebro nollade Malmö på bortais

2 februari 2016 21:37

Efter tre försök satte Örebro Hockey äntligen nykomlingen Malmö på plats. Via segersiffrorna 4-0 plockade Örebro med sig samtliga tre poäng från bortamötet och utökade avståndet i tabellen.


Inför tisdagens bortamöte med Malmö hade Örebro Hockey fått se sig besegrade av det skånska motståndet tre gånger om. Malmö fick även tidigt chansen att ta ledningen, men Libor Hudacek upptäckte faran och hakade upp en framstormande Nils Andersson. Centern visades ut för tilltaget, men Örebro redde ut det numerära underläget och växte snabbt in i matchen.

Johan Wiklander hade en styrning i stolpen och laget låg långa stunder på i offensiven. Matchupptakten i sig var öppen, med få spelavbrott och ett flytande spel. Malmö hade en ramträff via Mathias Tjärnqvist, men i övrigt hade Örebro god kontroll. Allra närmast ett ledningsmål var Anders Eriksson på en retur som Jonas Gunnarsson räddade.

– Vi gör en okej period tycker jag. Vi är noggranna med pucken, men lite rejälare när vi får lägena så ska det här kunna sluta bra, sade Eriksson till C More i periodpausen.

Tretton poäng ner till play in-strecket
Centerns budskap gick även fram till Örebro, som rivstartade den andra perioden. Med 2.45 på klockan skickade Viktor Ekbom iväg ett skott som studsade fram till Kalle Olsson och 0-1. Målet var en av få chanser i en tempofattig mittenakt. Örebro var dock det klart spelförande laget och man vann även skotten med övertygande 10-3.

I tredje fick sedan Malmö inleda i spel fem mot fyra, där Julius Hudacek klev fram med en fin parad på Kent McDonells avslut. Hemmalaget pressade på i upptakten av perioden och Örebro åkte på en ny utvisning. Återigen var McDonell skottglad, men Hudacek höll tätt på samtliga avslut.

Lagom när Örebro blivit fulltaligt kunde så brorsan Libor frispela Justin Hodgman, som lurade bort Gunnarsson och satte 0-2. Malmö tryckte på mot slutet och chansade med sex utespelare. Det utnyttjade Joel Mustonen till att utöka ledningen och Daniel Viksten avslutade målskyttet genom att snyggt styra in 0-4. Örebro tog därmed tre sköna poäng, något som innebär att det nu skiljer tretton poäng ner till play in-strecket.

– Naturligtvis var det här viktigt. Det var viktigt att vi kunde studsa tillbaka och vi gjorde det med besked, summerade Kenta Johansson för C More efter segern.