Bortaseger över Luleå Hockey

Publicerad: 2014-10-22 21:28

Perfekt bortamatch av Örebro Hockey!

Vårt älskade Örebro Hockey tog en meriterande trepoängare uppe i Luleå efter en mycket väl genomford bortamatch. Luleå började bäst, men över 60 minuter var segern rättvis. Segern var en lagseger och alla spelare förtjänar beröm, men vi delar ut ett extra plus till Kalle Olsson som förutom att göra ett mål slet som ett djur matchen igenom.

Luleå började bäst och dominerade första perioden, men Örebro Hockey lyckades arbeta sig in i matchen efter baklängesmål redan i andra minuten och underläget i första pausen var bara 1-0. I andra perioden kommer Örebro Hockey starkt och är det bättre laget. Kvitteringen dröjer dock till slutet av perioden, då Kalle Olsson i boxplay påpassligt läser och bryter ett Luleå-uppspel och fri med målvakten drar Olsson distinkt upp den i krysset. Ställningen var 1-1 med mersmak i andra pausen.

Örebro fortsätter på den inslagna vägen och radar upp chanser i början av tredje perioden. 1-2-målet kommer då Anders Eriksson och Tim Wallace jobbar bakom mål. Wallace hittar Brian Willsie mitt i slottet. Willsie överraskar med ett lågt direktskott som slinker in. Resten av perioden går Luleå framåt men Örebro Hockey spelar enkelt och jobbar stenhårt. Luleå får inte många chanser.

Med minuten kvar missar Julius Hudacek en rensning och frispelar istället en Luleå-spelare, vars direktskott som tur var gick utanför. Dock täckte Tomas Skogs föredömligt det övergivna målet, vilket hjälpte i den situationen. Istället punkterar Ville Viitaluoma matchen genom att bryta ett uppspel vid offensiva blå och lägga in pucken. Matchen slutar 1-3.

 
Jan Holgersson
Webbredaktör
LULEÅ - ÖREBRO
Onsdag 22 oktober 19:00
Coop Norrbotten Arena
 biljett
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå