Seger över HV71!

Publicerad: 2014-09-25 21:41

Vårt älskade Örebro Hockey tog säsongens andra trepoängare i SHL då HV71 slogs tillbaka med 2-0.

Örebro Hockey var det bättre laget nästan hela matchen och det är nog få, även tillresandes och TV-tittandes söderifrån, som tycker annat än att segern var rättvis. Dock gjorde HV71 en hygglig slutforcering, men Julius Hudacek briljerade och spikade igen när det blåste som värst. Hela laget skall ha plus för hårt jobb och bra fokusering matchen igenom. Extra plus till Hudacek, Bobbo Petersson och Derek Ryan. Kenta Johansson valde på presskonferensen att hylla fjärdekedjan:

- De jobbar stenhårt matchen igenom och får oftast ned spelet i anfallszon. Det var kul att de fick göra mål, berömde Kenta.

Period 1. 0-0. Matchen inleds med en intensiv och tempostark förstaperiod. Båda lagen har haft målchanser, men den bästa chansen hade Henrik Löwdahl som kom fri Gustaf Wesslau men lyfte pucken över. Antilla har också haft ett par lägen. En del fokus har lagts på domarna, då bedömningsnivån sett lite svajig ut. Skott 9-8.

Period 2. 0-0. Som genom ett under är det fortfarande mållöst. Perioden går helt och hållet till Örebro Hockey som skapar mängder av chanser, men genom tur och skicklighet klarar sig ett vilt kämpande HV71 från baklängesmål. HV71 har mest fått ägna sig åt försvarsspel i perioden, men blixtrade till med ett långt anfall alldeles innan paus. Periodens bästa läge hade Johan Motin som i powerplay fick skottläge helt ren i slottet, men inget mål. Skott 11-6.

Period 3. 2-0. Perioden inleds som den andra med att Örebro Hockey ligger på för ett ledningsmål och till slut kommer det, då Anders Eriksson åker ifrån sin bevakning bakom mål, vänder upp och hittar en lucka vid första stolpen. 1-0 är ett faktum. HV har i det läget inget val annat än att gå framåt och skapar flera bra kvitteringschanser, men Julius Hudacek räddade. Med fyra minuter kvar kommer matchavgörande 2-0 då Örebro Hockey biter sig fast i anfallszon. Derek Ryan får fritt fram mot Wesslau och rundar elegant denne och lägger in 2-0. HV tar ut målvakten och svärmar i Örebros zon, men det är få gånger det blir riktigt farligt. Matchen slutar 2-0 till de flesta av de dryga 5 000 i publikens stora glädje. Skott 6-14, totalt 26-28.

 
Jan Holgersson
Webbredaktör
ÖREBRO - HV71
Torsdag 25 september 19:00
Behrn Arena
 biljett
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå