Förlust i en match vi skulle ha vunnit

Publicerad: 2014-09-17 22:16

Det är tunga Örebrohuvuden som lämnar Behrn Arena i kväll. Detta efter förlust hemma mot Luleå med 1-3 inför 4785 åskådare.

Det var en typisk match där hemmalaget spelade bra och skapade chanser men fick inte hål på Luleås målvakt Joel Lassinantti, som för övrigt gjorde sin första match i SHL.

- Det är ju oftast såhär, antingen släpper killen in tre mål och blir utbytt eller så håller han tätt och gör en av sina bästa matcher, kommenterade Julius Hudacek den debuterande målvaktens spel efter matchen.

Första perioden slutar 0-0 efter en period som innehöll ett tätt spel och sekvenser då spelet böljade fram och tillbaka. Örebro skapade några vassa chanser och Bobbo Petersson hade bland annat två skott från blå som kunde ha letat sig in. Skotten slutade 11-9 till Örebro.

Andra perioden var då målen började trilla in. Luleå tar ledningen med 0-1 i Power Play 3-5. Först blir Brian Willsie utvisad två minuter för hakning och strax efter blir Julius Hudacek utvisad för slashing. Då orkar inte Örebro stå emot hela vägen och gästernas Lucas Wallmark får in pucken bakom Hudacek. Men det dröjer inte jättelänge innan kvitteringen kommer, och som den kommer. Örebro har haft övertaget en stund och Marko Antilla hinner med två frilägen i ett byte men får inte in pucken. Publiken känner doften av en kvitteringspuck och tillslut kommer den. Brian Willsie får tag på pucken i hörnet, letar in den till Derek Ryan som serverar Johan Motin vid bortre stolpen som bara har att lägga in den i öppen kasse.

- Det är sällan jag är så högt upp i banan men nu var jag där och kunde inte göra annat än att raka in den, kommenterar Motin sitt mål.

Glädje och känslan av att vi vinner detta infinner sig. Skotten slutade 10-6 till hemmalaget.

Tredje perioden startar och matchen är ganska öppen. Örebro skapar chanser men får inte in pucken. Tillslut kommer en möjlighet för Luleå, ett skott Kristian Näkyvä tar på Tomas Skogs skridsko, träffar Hudaceks klubba och in i mål. Tur-mål. Efter det jagar Örebro ytterligare en kvittering men i slutminutrarna när Örebro tar ut sin målvakt kan Dean Kukan i Luleå slå in 1-3 i öppen kasse. Skotten slutade 9-8 och totalt 30-23.

Tunga huvuden i Örebro men ny match på lördag borta mot Linköping. Fokus på den och känslan av att vi spelade bra och borde ha vunnit får leva kvar.

 
Filip Nyängen
Press och Informationschef
filip.nyangen@orebrohockey.se
ÖREBRO - LULEÅ
Onsdag 17 september
NÄSTA HEMMAMATCH
Torsdag 25 september 19:00
Behrn Arena
biljett
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå